Bayram sevinci paylaşıldı

Bayram sevinci paylaşıldı

Bayram sevinci paylaşıldı
Gündem 1.09.2011 12:30:00 2838 0

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Darende’de de törenlerle kutlandı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından törende konuşan Uzman Jandarma Çavuş Habip Çevik, 1071 Malazgirt Zaferini hazmedemeyenlerin milletimize karşı düşmanca saldırılarının tarih boyunca hiç bitmediğini söyledi.

Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan tören, Garnizon Komutanlığı’nı ziyaretle devam etti.

Vazgeçilmez tutku ve şeref payesi

Günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Habip Çevik; “Şerefli bir hayat gerektiğinde vazgeçilmez değerler uğrunda canı feda etmeyi göze almakla yaşanır. Bunun için yüce dinimiz vatan savunmasından kaçmayı büyük günah saymıştır. Bundan dolayıdır ki, inancı gereği ve aşırı bir vatan sevgisinden dolayı milletimiz için şehitlik ve gazilik, vazgeçilmez bir tutkudur, bir şereftir” dedi.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Murat Çınar, resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt yöneticileri törenin ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek ziyarette bulundu.

Kutlamaların Ramazan Bayramına denk gelmesi ile törene katılanlar, askerlerle bayramlaştı.

 


Anahtar Kelimeler: