Çomu, ilk 500’e girdi

Çomu, ilk 500’e girdi

Çomu, ilk 500’e girdi
Hemşehriler 1.09.2011 12:27:00 4668 0

Çukurova Bölgesi`ni pamuktan sonra `mısır ambarına` dönüştüren hemşehrimiz Nuri Çomu’nun sahibi olduğu Sunar Grup firmalarından Elita Gıda, 2010 yılında Türkiye`nin en büyük 500 şirketi arasında yerini aldı. Türkiye’de yağın ustası olarak anılan “Sunar” Yağı üreten Elita Gıda, faaliyete geçmesinin ardından 3 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye`nin 500 sanayi şirketi arasına girerek, başarı grafiğini içinde bulunduğu sektörün oturmuşluğuna rağmen hızla yükseltiyor.

3 yılda Türkiye`nin devi oldu

Sunar Grup bünyesinde yer alan Elita Gıda, 2010 yılında gerçekleştirdiği 132 milyon lirayı aşan “üretimden net satış cirosu” ve başarılı performansı ile Türkiye’nin sanayi devlerini listeleyen İSO 500’de, 471`inci sırada yerini aldı.

Elita Gıda`nın bu başarısının temelinde Türkiye’nin kendi kaynaklarıyla üretim yapıp, kendi ülkesinden kazandığını kendi ülkesine aktarmayı şiar edinen duayen sanayici, Sunar Grup’un Kurucusu Nuri Çomu’nun belirlediği vizyon ve yönetim felsefesi yer alıyor. 1970’lerin ilk yarısında çırçır ve çeltik fabrikalarıyla atılan ve tarıma dayalı 6 farklı sektörde faaliyet gösteren Sunar Grup’un tarımsal sanayide sahip olduğu bilgi birikimi, kurum kültürü ve Çukurova Bölgesi`nin verimli toprakları da bu büyük başarıyı sağlayan diğer etkenler olarak görülüyor.

Mısır yağı ihracatında lider

Mısır yağının yanı sıra ayçiçeği, soya ve kanola yağını da yağlı tohumdan işleyebilen Elita Gıda, Türkiye`nin bu alandaki en modern tesislerine sahip şirketlerinden biri konumunda bulunuyor. 2009 yılında başladığı ihracat hamlesinde de büyük başarılar elde eden Elita Gıda, bugün başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere Avrupa’dan Uzak Doğu’ya 56 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Elita Gıda, mısır yağı ihracatında ise Türkiye mısır yağı ihracatının dörtte birini tek başına yaparak bu alandaki liderliği elinde bulunduruyor. Sunar profesyonel markalı ürünlerle, yıllık 360 bin ton üretim gerçekleştiriyor.


Anahtar Kelimeler: