Sınavla öğrenci alan okullara gittiler

Sınavla öğrenci alan okullara gittiler

Sınavla öğrenci alan okullara gittiler
Eğitim 1.09.2011 12:08:00 2118 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçedeki ilköğretim okulları 8. sınıflarından mezun olup Seviye Belirleme Sınavına (SBS) giren öğrencilerden 166’sının sınavla öğrenci alan okullara yerleştirildiğini söyledi. Yerleştirmelerde geçen yıllara oranla ilçedeki sayının çoğaldığını kaydeden Kaymakam Aktaş, özellikle köy okullarındaki başarının arttığına dikkat çekti.

Kaymakam Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada SBS’yi kazanan öğrencilerden 5’inin Fen Liseleri, 25’inin Öğretmen Liseleri, 79’unun Anadolu Liseleri, 3’ünün Sosyal Bilimler Liseleri, 33’ünün Anadolu İmam Hatip Liseleri, 5’inin Sağlık Meslek Liseleri ve 16’sının da Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerini kazandıklarını bildirdi.

Malatya Fen Lisesi’ni tercih etti

496.825 puanla SBS Darende birincisi olan Hakan Onat’ın Malatya Fen Lisesi’ne, 496.100 puanla ikinci olan Kürşat Satılmış’ın da İzmir Buca Fen Lisesi’ne kayıt yaptırdığını dile getiren Mehmet Aktaş, ayrıca ilçede ilk 10’a giren öğrencilerden birer tanesinin Sivas ve Elazığ’ı diğerlerinin ise Malatya ve Darende’yi tercih ettiklerini ifade etti. Aktaş, öğrencilerin puanlarına göre büyükşehirlerdeki okulları tercih etme şansları olmasına rağmen kendileri ve ailelerinin istekleriyle çoğunun yakınlığı göz önünde bulundurarak Darende ve Malatya’yı seçtiğini belirtti.

Köy okullarındaki başarı arttı

Kaymakam Aktaş; “Yerleştirme sonuçlarına baktığımızda dikkat çeken bir husus köylerdeki ilköğretim okullarımızın da artık tablolarda yer almasıdır. Geçen yıllarda bu rakamın az olduğu bildiriliyordu, bu dönem belde ve köylerimizden öğrencilerimizin Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi gibi okulları kazanmaları güzel bir neticedir. Eğitimde daha fazla başarıya ulaşmak için çalışıyoruz, bu anlamda yatırımlarımızın yerine ulaştığını görmekteyiz. Bazı okullarımızın biraz daha gayret etmesi gerektiğine inanıyorum, hepsiyle daha yakından birebir ilgileneceğiz ve sayımızı artırmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Mehmet Aktaş ayrıca ek yerleştirmelerle ilçedeki sayının artacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: