Halı ve kilimler çalındı

Halı ve kilimler çalındı

Halı ve kilimler çalındı
Gündem 1.09.2011 11:58:00 1951 0

Darende’deki tarihi Yusuf ve İbrahim Paşa Camisinden el dokuması 4 adet kilimle bir halı çalındı.

Edinilen bilgilere göre 8 Ağustos 2011 günü teravih namazından çıktıktan sonra imam kapıyı kilitlerken camiden çıkan yaşlı bir şahıs ayakkabısının kayıp olduğunu söyledi. İmam, çevrede araştırma yaparken, bahçede tanımadığı bir genç, kayıp olan ayakkabıyı getirdi. Yeniden kapıya yönelen imam, anahtarı üzerinde göremeyince, kilitlediğini zannederek camiden ayrıldı.

Mahalle sakini kaçanları gördü

Gece sahura kalkan bir mahalle sakini caminin yanından plakasını göremediği panelvan tipi bir araçla 3 kişinin hızla ayrıldığını görünce imama bilgi verdi. Camiye gelen imam, anahtarı kapının üzerinde ve içeriyi dağınık halde buldu. Yapılan sayımda 4 adet el dokuması kilim ile bir halının çalındığı tespit edildi.

Yapılan araştırmada caminin avlusunda bir adet kazma bulundu. İmamın yaşlı şahsın kaybolan ayakkabısını ararken, kapının üzerinde bırakılan anahtarı alan hırsızların daha sonra gelerek kilimleri götürdüğü tahmin ediliyor.

Hırsızlığın Ramazan ayında olması vatandaşları şaşkınlığa uğratırken, organizeli bir şekilde camilerinden kilim çalınan mahalle sakinleri, olay gecesi sokak lambalarının da yanmadığını iddia etti. Camiden uzun süre önce de halı ve kilimlerin çalındığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Anahtar Kelimeler: