Raftinge ilgi artıyor

Raftinge ilgi artıyor

Raftinge ilgi artıyor
Gündem 1.09.2011 11:50:00 1646 0

Darende’de birkaç yıldır yapılan rafting sporuna ilgi artınca, gelişmekte olan turizm potansiyeli göz önünde tutularak profesyonel rafting eğitimi için kurs açıldı. Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanarak 2010 yılı SODES uygulaması kapsamında DPT tarafından finanse edilen ‘Tohma Kanyonunda Rafting’ adlı projenin saha uygulamaları başladı.

Edinilen bilgilere göre proje kapsamında rafting sporunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli spor malzemeleri alındı. 60 kişinin katıldığı Rafting kursunda önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde teorik eğitimler verildi ardından da Tohma Çayı’nda uygulamalar başlatıldı.

Uygulamalar başladı

Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Darende Rafting, Doğa ve Su Sporları Kulübü’nün (DRAFT) ortaklaşa yürüttüğü projede kursiyerler uygulamalı eğitimlerle, Tohma kanyonundaki 8 kilometrelik parkurda rafting yapmaya başladı. DRAFT Başkanı Celalettin Ateş kursiyerlere, botlara yön vermek için küreklerin nasıl kullanılacağı, tehlikeli durumlarda nasıl hareket edileceği gibi konularda bilgiler verdi.

Eğitimlere Kaymakam da katılıyor

Çalışmalarından zaman buldukça eğitimlere katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçedeki turizm faaliyetlerini çeşitlendirilmesi adına önemli bir alan olarak gördükleri rafting sporunu yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Botlara binen küreklere asılıyor

İçerisinde rafting yapılan Tohma Kanonunun büyüleyici güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Aktaş; “Yerli ve yabancı çok sayıda turist ilçemize geldiğinde böylesine güzel bir aktivite ile karşılaşınca şaşırıyor. Anadolu’nun ortasında böylesine bir aktivite beklemeyenler, hemen botlara binip, küreklere asılıyor. Doğa harikası ortamda yapılan sportif aktivite olan rafting, müthiş adrenaliniyle katılımcılarına keyifli ve unutulmaz anlar yaşatıyor. İlçemizdeki bu su spor dalının daha profesyonel yapılması amacıyla açtığımız kursa katılanlar bundan sonra ülkemizdeki turnuvalara katılabilecektir. Darende’nin adını turizm ve su sporlarıyla da duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: