Manevi atmosferi herkesi etkiledi

Manevi atmosferi herkesi etkiledi

Manevi atmosferi herkesi etkiledi
Gündem 27.08.2011 13:05:00 1900 0

Kadir Gecesi için Türkiye`nin dört bir tarafından binlerce vatandaş, Darende`ye akın etti.

Sivas Valisi Ali Kolat da Kadir Gecesi’ni Darende`de idrak eti. Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba Külliyesinde 5 bin kişiye verilen iftar ikramı programına katılan Vali Kolat, orucunu burada vatandaşlar ve Darende’nin yöneticileriyle birlikte açtı.

Vali Kolat, eşi İlksen Kolat’la birlikte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Darende’ye geldi. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş ve bazı yetkililerle birlikte orucunu açan Kolat, hemşehrilerimizle hasret giderdi.

Vali Kolat burada yaptığı konuşmada, ülkemizin önemli inanç merkezlerinden birisi olan Darende’deki Somuncu Baba Külliyesinde binlerce vatandaşla birlikte iftar yapmaktan ve Kadir Gecesini de burada idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teravih namazını da Somuncu Baba Camisinde kılan Kolat, geceyi ilçede geçirdi.

Bu arada Kadir Gecesi’ni idrak etmek için çevre illerden çok sayıda vatandaş Somuncu Baba Külliyesine akın etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı teravih namazı kalabalık nedeniyle cami avlusundaki namazgahta eda edildi.

Namazın ardından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e ait sakal-ı şerif ziyaret edildi.

Vatandaşların ibadet ve ziyareti için cami sabaha kadar açık tutuldu.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

      http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=683


Anahtar Kelimeler: