Patlama savaş alanına çevirdi

Patlama savaş alanına çevirdi

Patlama savaş alanına çevirdi
Gündem 4.08.2011 14:48:00 5516 0

Darende’de bir apartmanın altındaki lokantada gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Sahurdan hemen sonra meydana gelen patlama çevrede büyük paniğe neden oldu.

Darende ilçe merkezi Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki Medine Apartmanında 4 Ağustos 2011 günü sabah erken saatlerde şiddetli bir patlama oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğünün çok yakınında bulunan binadaki patlama nedeniyle polisler çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı. İlk anda patlamanın kaynağı belli olmadığı için silahlarla çevrede önlem alan polisler bir yandan da binadaki vatandaşları tahliye etmeye başladı. Karayolu patlama nedeniyle kısmen kapatılarak, ulaşım yan yollardan sağlandı.

Polis ve itfaiye daireleri kontrol etti

Olay yerine gelen İtfaiye patlama nedeniyle apartmandaki bazı dairelerin kapılarının açılmaması üzerine evlerinde mahsur kalan vatandaşları balkonlarına uzatılan merdivenlerle indirdi. Polis ve itfaiye binadaki tüm daireleri kontrol ederek her hangi bir kimse kalıp kalmadığını kontrol etti. Evlerinden itfaiye merdiveniyle indirilen bazı vatandaşlar olay yerine çağrılan ambulansta muayene edildikten sonra tetkik için hastaneye kaldırıldı.

Zemin kat tamamen çöktü

Patlamanın meydana geldiği lokantada büyük çapta hasar oluşurken, bodrum katla zemin katı birbirine bağlayan tabla tamamen çöktü. Patlamanın şiddetiyle binanın birinci katındaki dairenin bazı duvarları yıkıldı. Apartmandaki bazı dairelerle çevre binalardaki evlerin kapıları patlama nedeniyle yerinden çıktı. Lokantanın bitişiğindeki terzinin de işyeri kullanılmaz hale geldi.

Patlama etkisiyle büyük şok yaşayan vatandaşlar yataklarından fırlayarak binayı terk etti. Olayı merak eden çevre sakinleri binayı meraklı gözlerle izledi.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden çağrılan bomba uzmanları binada yaptıkları inceleme ile patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirledi.

Can kaybının olmaması sevindirici

Elektrik ve içme suyu kesilerek gerekli önlemlerin alındığı binada Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık da incelemelerde bulundu. Yaşar Çalık, can kaybı olmamasının sevindirici bir durum olduğunu kaydetti. İşyerinin kullanılamaz hale geldiğini gören lokanta sahibi ise gelişmeleri gözyaşlarıyla izledi.

Kısmen ulaşıma kapatılan karayolu binadan çevreye yayılan malzemeler ve cam kırıkları temizlendikten sonra yeniden trafiğe açıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=647


Anahtar Kelimeler: