Devrilen traktör Zeynep´i aldı götürdü

Devrilen traktör Zeynep`i aldı götürdü

Devrilen traktör Zeynep´i aldı götürdü
Gündem 3.08.2011 18:05:00 5653 0

Darende’ye bağlı Ilıca Kasabası yakınlarında bir traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre 3 Ağustos 2011 günü Alibey Özbey (23) idaresindeki 44 HC 938 plakalı traktör, Ilıca Beldesi ile Günerli Köyü arasında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü yaralanırken yanında bulunan yeğeni Zeynep Özbey (14) traktörün altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralı Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Otopsisi yapılan Zeynep Özbey ise Günerli Köyü Tıllolar Mezrasında toprağa verildi.

Traktör kazasında yaşamını yitiren Zeynep Özbey’in ardından bir dram çıktı.

İstanbul’u istedi, Darende’ye kaydoldu

Ilıca İlköğretim Okulu’ndan bu yıl mezun olan Zeynep Özbey’in öğretmen olma hayaliyle okumaya olan aşkını Seviye Belirleme Sınavı’ndan aldığı puanla İstanbul Yedikule Anadolu Lisesi’nde öğrenimini sürdürmek istediği öğrenildi.

Ailesinin maddi imkansızlığından dolayı Özbey’in ‘evlerine yakın olması’ düşüncesiyle köylerine 45 kilometre uzaklıktaki Darende Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmak zorunda kaldığı ve köyüne dönerken kaza yaparak öldüğü belirlendi.

Kayıt yaptırdı ardından kaza oldu

Ailesini düşünerek fedakarlık yapıp Darende’de okumaya karar veren Zeynep Özbey, amcasıyla beraber okuluna kayıt yaptırdıktan sonra feci kazada can verdi.

Olay günü erkenden kalkarak heyecanını ailesiyle paylaşan Özbey’in, evraklarını aldığı okulundan ilçeye gelerek son kez bir fotoğrafçıya poz verdiği ve çok istediği okumak için yeni okulunda işlemlerini yaptığı belirlendi.

 


Anahtar Kelimeler: