‘Gökyüzünden Türkiye’ için çekim yapıldı

‘Gökyüzünden Türkiye’ için çekim yapıldı

‘Gökyüzünden Türkiye’ için çekim yapıldı
Gündem 2.08.2011 19:06:00 2409 0

‘Gökyüzünden Türkiye’ programının çekimleri yapıldı

TRT tarafından yayınlanacak ‘Gökyüzünden Türkiye’ isimli program için Darende’de çekimler yapıldı. Önümüzdeki günlerde yayına girmesi planlanan programın yönetmeni Köksal Taş, daha önce bazı illerde yaptıkları çalışmanın ardından Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk çekimleri Darende’den başlattıklarını söyledi.

Köksal Taş yaptığı açıklamada 17. yüzyılda Osmanlı`da yaşayan ve kendi geliştirdiği takma kanatlarla uçmayı başaran ilk insan olarak adını tarihe yazdıran Türk bilgini Hezarfen Ahmet Çelebi`nin şehirleri gökyüzünden tanıma hayalini kendilerinin gerçekleştireceğini bildirdi. Taş, paramotor aracılığıyla kaydettikleri çekimlerle Anadolu’daki 29 şehri ‘Gökyüzünden Türkiye’ projesiyle TRT’den yayınlayacaklarını ifade etti.

Farklı açılardan tanıtım

Projelerinin Türkiye’de bir ilk olduğu vurgusunu yapan Köksal Taş, insanların içerisindeki uçma ve mekanları farklı açılardan görme merakını ‘Gökyüzünden Türkiye’ çalışmasıyla gidereceklerini dile getirdi.

Darende’den başladılar

Köksal Taş; “Doğu Anadolu’nun kapısı olan Darende’deki çekimlerimizle bölgedeki ilk çalışmamızı başlattık. Şehirleri genellikle gökyüzünden olmak üzere tanıtmaya gayret edeceğiz. Anadolu’muz oldukça zengin bir medeniyetin beşiği, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerimizi bugüne kadar fark edilmemiş açılardan yansıtmaya özen göstereceğiz” dedi.

Çekimleri sırasında aktüel ve jimmy jib kameraların yanı sıra paramotora yerleştirdikleri özel kameralarla da kayıt aldıklarını ifade eden Köksal Taş, 3 araç ve 12 kişilik ekipleriyle Darende’den sonra Malatya ve bazı ilçelerinde çekim yapacaklarını sözlerine ekledi.

Nevşehir, Denizli, Kastamonu, Adıyaman ve Bursa’daki çekimleri tamamladıklarını kaydeden Köksal Taş, Malatya ile bu yılki ilk hedefledikleri şehirlerin tanıtım programını sunuma hazır hale getireceklerini belirtti.

Bu arada ilçede ilk defa paramotorla çekim yapılmasını vatandaşlar büyük bir ilgiyle takip etti.

Ekim 2011 döneminde yayına girmesi planlanan programın yapımcılığını üstlenen Rıza Ece ve paramotor pilotu Özay Zorlu, yönetmen Köksal Taş’la birlikte Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=639


Anahtar Kelimeler: