İnsanlığa yayılan hizmetler hepimizin iftiharı

İnsanlığa yayılan hizmetler hepimizin iftiharı

İnsanlığa yayılan hizmetler hepimizin iftiharı
Gündem 2.08.2011 19:05:00 3915 0

Sabuncu Ailesinden Hulûsi Efendi Vakfı’na Ziyaret

Nuri Sabuncu “İnsanlığa yayılan hizmetler hepimizin iftiharı”

Adana’nın sanayi gelişimine büyük katkılar sağlayan Darendeli merhum Mehmet Nuri Sabuncu’nun oğulları sıla-i rahim ziyaretiyle hasret giderdi. Nuri ve Nevzat Sabuncu kardeşler, baba ocakları olan Darende’deki ziyaretleri sırasında bir dizi görüşme ve temasta bulundu. Nuri Sabuncu, Darende’den bütün insanlığa yayılan hizmetlerle Hulûsi Efendi Vakfı’nın iftihar kaynağı olduğunu söyledi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret eden Sabuncu kardeşler, gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgi edindi. Nuri Sabuncu görüşme sırasında; “Gerek Darende, gerekse de ülkemizin değişik illeriyle farklı ülkelerde insanlığa önemli hizmetler yaptığınızı gururla ve iftiharla izliyoruz. Vakfın sistemli çalışması, imrendiren hizmetleri her türlü takdirin üzerindedir. Hulûsi Efendi’nin başlattığı hizmet atağı, dalga dalga Türkiye’ye ve dünyaya yayılmıştır. Darende’den bütün insanlığa yayılan hizmetler hepimizin iftiharıdır” dedi.

Darende çok şanslı

Darende’nin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan vakfın hizmetlerine hemşehrilerin daha fazla destek çıkması gerektiğinin altını çizen Nuri Sabuncu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darendeliler olarak sizin gibi lider vasıflı değerlere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Tıpkı merhum babanız gibi insanların yüzünün gülmesi için çaba sarfediyorsunuz. Bu güzel çalışmalarınıza destek olma anlamında her zaman gereken hizmete hazırız”

İlelebet hizmet

Nevzat Sabuncu da babalarının sahibi olduğu arsa üzerindeki Ulu Camiyi 1992 yılında onarıp yeniden ibadete açarak vesile oldukları hizmetten dolayı özellikle teşekkürlerini iletti. Nevzat Sabuncu; “Atıl vaziyetteki camiyi ibadete açmanız herkes kadar bizleri de sonsuz mutlu etmiştir. Minaresi Dulkadiroğlu Beyliği döneminde yapılan ve camisi harap olan ibadethanenin yeniden inkişafı ortak değerlerimize sahip çıkarak milletimize hizmet etme şevkinizin göstergelerinden birisidir. Büyük olması sebebiyle özellikle Cuma, Bayram ve Teravih namazlarında bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği camide vatandaşların rahatça dini vecibelerini yerine getirmesinin gururuna ortağız. Yıllar sonra ziyaret ettiğimiz Darende’de sayısız hizmet ve güzelliklerle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.

Ulu Camiye klima sistemi kurdular

Ziyarete Nuri Sabuncu’nun eşi ile Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’da Belediye Meclis Üyesi olan oğlu Ahmet Sabuncu da katıldı. Sabuncu kardeşler Somuncu Baba Külliyesi, Kudret Havuzu, Hasan Gazi Türbe ve Şehitler Abidesi ile Ulu Camiyi ziyaret etti. Ulu Caminin ısıtma ve soğutulması için yapımını sağladıkları klima sistemini inceleyen Sabuncu’lar, tarihi ibadethanenin diğer ihtiyaçları için de her zaman gereken yardımı yapacaklarının altını çizdi.

Sabuncular ilçede bulundukları süre içerisinde akrabaları ve aile büyüklerinin mezarlarını da ziyaret etti.

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=632


Anahtar Kelimeler: