Hasan Gazi´de duygulu anlar

Hasan Gazi`de duygulu anlar

Hasan Gazi´de duygulu anlar
Gündem 2.08.2011 19:03:00 2009 0

Dil eğitimi gördükleri Suriye’de iken tanıştıkları arkadaşlarının daveti üzerine Darende’ye gelen Güney Koreli turistler, ziyaret ettikleri Hasan Gazi Şehitler Abidesi’nde ülkelerinde şehit olanların ismini görünce duygulandı.

Öğretmenlik yapan KwangHo Heo (31) ile tiyatro müdürü olan eşi SeongHee Ahn (29) Darende ilçesindeki tarihi turistik mekanları gezdi. Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’le görüşen Güney Koreli turist çift, ziyaretleri sırasında vatandaşların sıcakkanlı davranışları ve ilgilerinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Şehitler Abidesindeki sürpriz

Koreli turistler ilçedeki gezileri sırasında güzel bir sürprizle de karşılaştı. Hasan Gazi Şehitler Abidesindeki ziyaret sırasında Darendeli olup çeşitli savaşlarda hayatlarını feda edenlerin isimlerinin yazılı olduğu alanda ülkelerinin ismini gören Koreliler, Türkiye’yi daima şükranla andıklarını bildirdi.

Dedelerini savaşta kaybetmiş

Ülkelerinin bağımsızlık mücadelesinde iki dedesini de kaybeden KwangHo Heo; “Darende ziyaretimiz sırasında ülkemizin bağımsızlığı için verilen savaşta buradan da birilerinin geldiğini görmek bizim için sürpriz oldu. Türkiye’nin yardımseverliğini biliyorduk, Darende gibi bu ülkenin birçok yerinden gençler sırf insanlık adına kilometrelerce uzaklıkta savaşarak bir insanlık örneği sergilemiştir. Ziyaretinden çok etkilendiğimiz, birçok güzellikle karşılaştığımız Darende’de ülkemizin adını görmek bizleri duygulandırdı” diye konuştu.

Memleketlerinde gibi

Türklerin yabancılara karşı çok sıcakkanlı davrandığını, ziyaretleri sırasında herkesin büyük bir misafirperverlik gösterdiğini ifade eden SeongHee Ahn da; “Tarihteki savaşta yanımızda yer alan Türkiye’yi bizim ülkemizin insanları çok seviyor. 2002’deki Dünya Kupası karşılaşmalarında Türkiye-Kore arasındaki dostluk ve sevgi paylaşımı bir kez daha gösterilmiş oldu” dedi.

Türkiye’de hiç yabancılık çekmediklerini belirten SeongHee Ahn konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Burası aynen bizim ülkemize benziyor. İnsanı, havası, doğal yapısıyla Darende’de iken kendimizi memleketimizde gibi hissediyoruz”

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=629


Anahtar Kelimeler: