İlçeler yarış içerisinde

İlçeler yarış içerisinde

İlçeler yarış içerisinde
Sağlık 2.08.2011 18:40:00 7555 0

Kızılay TIR’ı 4 Temmuz 2011 günü Darende’de kan bağışı topladı. Çarşı merkezine konuşlanan TIR’daki bağış kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hakan Yılmaz ilçeler arasında kan bağışı konusunda tatlı bir yarış içinde olduğunu belirtti.

Doktor Hakan Yılmaz yaptığı açıklamada belirli periyotlarla topladıkları kan bağış kampanyalarına vatandaşların her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğini bildirdi. Yılmaz, TIR’la Malatya genelindeki bu yılki ikinci bağış toplama kampanyası çerçevesinde Darende’deki vatandaşların her zaman olduğu gibi duyarlılıklarını gösterdiklerini söyledi.

İlçeler arasındaki tatlı yarış

Hakan Yılmaz; “Darende’deki vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Düzenli kan veren çok sayıda bağışçımız var. Her gelişimizde en az 50-60 ünite kan alıyoruz. Yapılan duyuruları takip ederek sadece kan bağışında bulunmak üzere köylerden ilçeye gelenler olması bizlere ayrı bir şevk veriyor. Kaymakamlarımızın bu konudaki teşvik edici yönleri takdire şayandır. Hatta ilçeler arasında kan bağışı konusunda tatlı bir yarış var” dedi.

Hedef 16 bin 500 ünite

Hakan Yılmaz geçtiğimiz yıl Malatya’dan 14 bin 200 ünite kan bağışı topladıklarını bildirerek bu yılsonundaki hedeflerinin de 16 bin 500 olduğunu ifade etti. Yılmaz; “Bugün itibariyle 9 bin 600 bağışa ulaştık. Yılsonunda hedefimizi geçeceğimize inanıyorum. Toplanan bağışlarla hayatları kurtulan hastalarımız ve yakınları adına kaynağı sadece insan olan kanlarını bizlere emanet edenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarken bu güzel dayanışmanın artarak devamını temenni ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: