Köylerdeki alt yapı çalışmaları başladı

Köylerdeki alt yapı çalışmaları başladı

Köylerdeki alt yapı çalışmaları başladı
2.08.2011 18:27:00 5948 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, köylerde büyük çoğunluğu ikinci kat asfalt kaplama olmak üzere toplam 45 kilometre yol çalışması yapılmaya başlandığını bildirdi.

Kaymakam Aktaş, 1 milyon 530 bin TL’si KÖYDES ödeneklerinden, 300 bin TL’si de İl Özel İdaresi kaynaklarından olmak üzere yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırım planladıklarını söyledi.

Sorunlar büyük oranda çözüldü

İhalelerin tamamlandığını ve çalışmalara start verildiğini kaydeden Mehmet Aktaş, köylerin alt yapı sorunlarının büyük oranda çözüme kavuşturulduğunu ve iyileştirme yönündeki yatırımların devam edeceğini belirtti.

Köy yollarına ikinci kat asfalt

Kaymakam Aktaş açıklamasının devamında; “Köylerimizden Çukurkaya’ya 3, Gökçeören, Mollauşağı, Ozan köyleri grup yoluna 10, Gökderen, Karabayır, Kaynak köyleri grup yoluna 8, Yenice, Şuğul, Yavuzlar köyleri grup yoluna 8, Günerli, Barındır, Kölükler köyleri grup yoluna 5 ve Yazıköy (Ortaköy mezrasına) 2 kilometre olmak üzere toplam 36.5 kilometre 2. kat asfalt kaplama yapılacaktır. Uzunhasan köyüne de 8 kilometre stablize yol çalışması başlamıştır” dedi.

Kanalizasyon ve içme suyu konusundaki problemlerin çözümlendiğini, kaynak yetersizliği sorunları olan yerleri de devletin imkanları ile en kısa sürede hizmete kavuşturulacağını dile getiren Mehmet Aktaş, vatandaşların rahatı için alt yapı olanaklarını daha iyi şartlara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: