Japonya destek verecek

Japonya destek verecek

Japonya destek verecek
Gündem 2.08.2011 18:23:00 2594 0

‘Balaban`da kadın beceri gelişim merkezi’ projesine japonya’dan destek istendi

Japonya devleti ülkemizdeki Büyükelçiliği aracılığıyla sürdürmekte olduğu ‘Yerel Projeler Hibe Programı’ (GGP) kapsamında Darende’den sunulan ‘Balaban`da Kadın Beceri Gelişim Merkezi’ çalışmasının ön incelemesini tamamladı.

Büyükelçilik, başvuruda bulunan 357 proje arasından Darende’den sunulan çalışmayı uygulanabilir olarak seçti. Darende Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan çalışmayı Japonya Büyükelçiliği GGP Türkiye Danışmanı Aytül Çelikkaleli ilçeye gelerek yerinde inceledi.

100 bin dolarlık proje

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulunan Aytül Çelikkaleli, daha sonra projenin uygulanacağı Balaban Beldesinde çalışma yaptı. Çelikkaleli’nin görüştüğü Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılınçer kerpiç mimarisiyle ünlü beldede yöre dokusuna uygun yeni bir bina yapılarak içerisinde kadınlara yönelik eğitim verilmesini hedeflediklerini bildirdi. Kılınçer, yaklaşık 100 bin dolar tutarındaki projeyle belde ve civarındaki genç kızlar ile kadınların kişisel gelişim ve becerilerini artırmayı planladıklarını ifade etti.

Balaban ilk sıralarda

Aytül Çelikkaleli burada yaptığı konuşmada, projenin uygulanabilir olarak seçildiğini vurgulayarak; “Son kararı büyükelçiliğimiz verecektir, uygulanabilir olarak belirlenen 14 proje arasından Balaban ilk sıralarda yerini almıştır. Umarım güzellikler ve tarihi özellikleri bulunan, doğa harikalarıyla dolu ilçeniz bu desteklemeden yararlanır” dedi.

Aytül Çelikkaleli Kaymakamlık Proje Ofisi yetkilileri ve yöre kadınları ile görüşmeler yaparak ilçedeki incelemelerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: