Mücahit Fındıklı Darende´yi ziyaret etti

Mücahit Fındıklı Darende`yi ziyaret etti

Mücahit Fındıklı Darende´yi ziyaret etti
Gündem 28.07.2011 18:08:00 2022 0

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Darende’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Darende’nin içerisinden geçen ve yapımı devam eden Malatya-Kayseri bölünmüş karayolu çalışmalarından dolayı vatandaşların sıkıntı çektiğini gördüklerini dile getiren Fındıklı; “Gecikme ve tozdan dolayı biraz şikayet olabilir, neticede yol yapılıyor ve sıradan bir çalışma da değil” dedi.

Seçimden dolayı teşekkür etti

Darende Belediyesini ziyaret eden Mücahit Fındıklı, Başkan Vekili Adil Sönmezler ve bazı meclis üyeleriyle görüştü. AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek’in de bulunduğu ziyarette Fındıklı, seçimlerde teşkilatın gösterdiği performansla Darende’den güzel bir netice alındığını ve bu nedenle herkese teşekkürlerini ilettiğini bildirdi.

Otoban kalitesinde yol

Gazetecilere kentin gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Mücahit Fındıklı; “Malatya’dan gelirken Darende’ye yaptığımız ve en önemli gördüğümüz yatırımlarımızdan birisi olan Organize Sanayi Bölgesini gezdik. Çalışmalar oldukça iyi ilerliyor. Elektrik ihalesi de yapılmış, direkleri dikiliyor. Ayrıca devam eden bölünmüş yol çalışmasının şantiyelerine uğradık. İnşallah bu yılın sonunda yolun büyük bir kısmı asfaltlanarak tamamlanmış olacaktır. Vatandaşlarımızın gecikme ve tozdan dolayı biraz şikayeti olabilir, neticede yol yapılıyor ve sıradan bir çalışma da değil. 40-50 metre dağlar yarılıyor, biraz daha sabırlı olmamız lazım. İnşallah bu senenin sonunda Darende’ye otoban kalitesinde bir yolla ulaşılacaktır. Önümüzdeki yıl da tünel inşaatı bittiğinde Darende-Malatya arası bir saate düşecek” diye konuştu.

OSB istihdamı artıracak

Darende Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmalarının bitmesiyle faaliyete geçerek bölgedeki istihdama önemli katkılar yapacağını ifade eden Mücahit Fındıklı; “Darende’nin yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve ileri gelenleri ile birlikte müteşebbis işadamlarıyla görüşmeler yaparak yatırımlarının bir kısmını da burada gerçekleştirmelerini isteyeceğiz. Özellikle Çukurova’da müthiş büyük işler yapan Darendeli ticaret adamları var, ben onların baba ocaklarına yatırım yapacaklarından eminim. Böylelikle inşallah burada 4-5 bin kişinin iş sahibi olacağı fabrikalar kısa sürede faaliyete geçecek, Darende ekonomik anlamda büyüyecek ve gelişecektir” diye konuştu.

Somuncu Baba Külliyesine giderek namaz kılan Mücahit Fındıklı burada Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüştü.

İlçedeki esnaflarını da ziyaret eden Fındıklı daha sonra Ankara’ya hareket etti.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=625


Anahtar Kelimeler: