CHP´li Ağbaba´dan Hulusi Efendi Vakfına ziyaret

CHP`li Ağbaba`dan Hulusi Efendi Vakfına ziyaret

CHP´li Ağbaba´dan Hulusi Efendi Vakfına ziyaret
Gündem 28.07.2011 18:04:00 2588 0

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Darende’ye düzenlediği ziyarette Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le makamında görüşerek, vakfın çalışmalarını ilgi ve takdirle izlediğini söyledi. Ağbaba toplumdaki önyargıların diyalogla çözüleceğine inandığı kaydetti.

Veli Ağbaba Darende’deki temaslarına Kaymakam Mehmet Aktaş’ı ziyaretle başladı. İlçenin sorunlarını bildiğini dile getiren Ağbaba, vatandaşların problemlerinin çözümü için herkesle işbirliğine hazır olduğunu vurgulayarak, belde ve köylerin hizmetlerden eşit yararlanmasını istediklerini kaydetti. Ağbaba; “Darende, Malatya’nın en önemli ilçelerinden birisidir. Darende’nin turizm alanında Kaymakamımızın da katkılarıyla daha ileri seviyelere ulaşacağını ümit ediyorum” dedi.

“Devletten fazla hizmetiniz var”

Ağbaba daha sonra Hulûsi Efendi Vakfı’na geçerek Mütevelli eyetHHHHHHeyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le bir süre görüştü. Ağbaba burada yaptığı konuşmada; “Vakfınızın çalışmalarını ilgi ve takdirle izliyoruz. Ayrım yapmaksızın toplumun her kesimine hizmet etmeye bir şeyler vermeye çalışan bir kurumsunuz. Devletten fazla hizmetiniz var, çalışmalarınızla Darende’nin çehresine her geçen gün yenilikler eklerken insanların toplumsal ve sosyal hayatına da sağladığınız katkıların evrenselliğini göstermektedir. Önyargıları diyalogla çözmek lazım. Vakfınızı ve sizleri yakından tanıma, hizmetlerinizi yerinde görme fırsatı bulanlar kıymetinizi daha iyi kavrayacaktır” dedi.

Herkese açık, sevgi ve hoşgörü kapısı

H. Hamidettin Ateş de Ağbaba ve beraberindekilere gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür etti. Ateş; “Bu kapı herkese açık, sevgi ve hoşgörüyü esas alarak bütün insanlığa hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Veli Ağbaba daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük ile Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya’yı ziyaret etti.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Ağbaba Malatya’dan gelirken kötü bir manzara ile karşılaştıklarının altını çizerek; “Yol çalışması hizmeti verilirken insanlara da adeta işkence ediliyor. Yolun standartlarının yükseltilmesine bende tarafım ancak, tarladan, taşlık araziden gider gibi şartlar sunulmamalı idi. Bunların düzeltileceğine inanıyorum” dedi.

Darende hak ettiği yerde değil

Malatya’nın batıya açılan bir kapısı olması nedeniyle Darende’yi önemsediklerini vurgulayan Ağbaba konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Darende’nin değerinin bilinmediğini düşünenlerdenim. Turizm potansiyeli oldukça yüksek olmasına rağmen yeni yeni tanınıyor. Darende’nin gönüllü elçisi olmaya hazırım, yeri geldiğinde karşılaştığım insanlara ilçenin güzelliklerinden bahsediyorum. Turizm birçok yerin gelişmesinde önemli paya sahiptir. Darende özellikleriyle hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yere gelmesi Darende ve Malatya için önemlidir. Bizim de buradan hak ettiğimiz oyu aldığımız söylenemez, ancak suçu Darendelilerde de aramıyoruz, demek ki kendimizi eksik anlatmışız. Tüm vatandaşlarımızın dertlerinde yanında olacağımı ifade etmek isterim. Kim sesini duyuramıyorsa, onun arkasında olmaya ben adayım. Vermiş olduğumuz mücadele demokrasinin bir parçası olan insan hakları mücadelesidir. Kim eziliyor ve haksızlığa uğradığını düşünüyorsa Veli Ağbaba onun yanında olacaktır”

Ağbaba daha sonra bazı köylere giderek burada vatandaşlarla sohbet etti. Veli Ağbaba’ya CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ve bazı partililer eşlik etti.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=617


Anahtar Kelimeler: