Polis hırsızlığa karşı uyardı

Polis hırsızlığa karşı uyardı

Polis hırsızlığa karşı uyardı
Gündem 20.07.2011 12:08:00 2572 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her ay bir mahallede düzenlenen huzur toplantılarına çok sayıda yaylacının ikamet ettiği ve kış mevsiminde kullanılmayan evlerin yoğun olarak bulunduğu Beybağı Mahallesinde devam edildi. Sinevizyon sunumu ile hırsızlık yöntemlerinin anlatıldığı toplantıda vatandaşların çevredeki gelişmeleri takip etmeleri ve hırsızlık olaylarına karşı önlemler almaları konularında uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken toplantıda yaptığı konuşmada terk edilmiş yada uzun süre uğranılmayan evlerde hırsızlıkların olabildiğine dikkat çekerek; “Çevrenizdeki bu tür evleri sizler komşuları olarak iyi takip etmelisiniz. İlçemizde faaliyete geçen Toplum Destekli Polislik hizmeti ile bu birimde görev yapan arkadaşımızı arayarak uzakta iken evinizin durumunu kontrol etmesini isteyebilirsiniz” dedi.

Toplum Destekli Polislik hizmeti ile günün her saatinde vatandaşın ihtiyaç duyduğu yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizen Köken; “Ulaşamadığınız, yada hasta olan yakınınızla ilgili, veyahutta bir ihtiyacın giderilmesine ilişkin bizleri arayabilirsiniz. Vatandaşımızın huzur ve emniyeti için çaba sarfeden polis teşkilatının toplumun sosyal dayanışmasının da görevi olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

İlçedeki emniyet ve asayiş olayları ile genel değerlendirmelerde bulunan Salih Köken yaz mevsimi nedeniyle yoğunlaşan düğünlerde silah atılmaması için gerekli uyarı ve tebligatları yaptıklarını bildirdi. Kanunları uygulamaktan taviz vermeyeceklerinin altını çizen Köken, kimsenin canı yanmaması için herkesin duyarlı davranması gerektiğini bildirdi.

Tarlalarda kullanılan aynı zamanda yük ve eşyada taşınan çapa motorları ile emniyetin sorumluluk alanlarında karayoluna çıkılmaması yönünde gerekli kontrolleri yaptıklarına değinen Salih Köken; “Sorumluluk alanımızda çapa motorunu gördüğümüzde önce uyarıyor ve kullanıcısı ile aracı bilgi sistemimize işliyoruz. Eğer aynı araç yada şahıs yeniden karayolunda kontrolümüze takılırsa cezai işlemini uyguluyoruz. Bu tür araçlarda özellikle eşya veya ürünlerin yanı sıra insanlar da taşınıyor, istenmeyen kazalar yaşanıyor, kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. İlçe sınırlarına girdiklerinde bu araçların kullanacağı bir güzergah belirledik bunun dışında görülenleri kesinlikle affetmiyoruz” şeklinde konuştu.

Mahalle halkının taleplerini dinleyerek sorularını yanıtlayan Köken, vatandaşla kaynaşma anlamında saha çalışması olarak gördükleri huzur toplantılarına devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıya katılan Başkomiser Cemil Şen ve Komiser Nuh Ali Çil de birimleri ve görev alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bazı mahalle muhtarları ile çevre sakinlerinin iştirak ettiği toplantıya ev sahipliği yapan Beybağı Mahallesi Muhtarı Feyzullah Er, emniyet teşkilatına sarfettiği çaba ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=607


Anahtar Kelimeler: