Somuncu Baba doldu taştı

Somuncu Baba doldu taştı

Somuncu Baba doldu taştı
Gündem 16.07.2011 10:18:00 2114 0

İslam âlemi dün on bir ayın sultanı Ramazan`ı müjdeleyen Berat Kandili`ni idrak etti. Af ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu özel geceyi ibadetle geçirenler, önceki gün Diyarbakır`daki terör saldırısında şehit düşen 13 askeri unutmadı.

Çok sayıdaki vatandaş kandili Darende`deki Somuncu Baba Camisi`nde idrak etmek amacıyla adeta ilçeye akın etti. Cuma namazında cemaat camiye sığmayınca akşam ve yatsı namazları avludaki namazgahta eda edildi. Hem namazgahı hem de camiyi dolduran binlerce vatandaş, şehitler başta olmak üzere Allah`tan af ve mağfiret talebinde bulundu.

Namaz çıkışında Hulusi Efendi Vakfı tarafından Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.

Kandilin uhrevî hazzını yaşamak için Somuncu Baba`ya gelenler türbe ziyareti ve namazdan sonra külliye civarındaki restoranlarda Tohma`nın sesini dinleyip, serinlik alanlarda vakitlerini geçirdi.

Kandili idrak etmek amacıyla Darende`nin yanı sıra Türkiye`nin değişik illerinden çok sayıda vatandaş Somuncu Baba camisini doldururken yediden yetmişe herkesimden insanın katıldığı kandil programına bayanlar da büyük ilgi gösterdi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

       http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=596


Anahtar Kelimeler: