Modern su sporları merkezi

Modern su sporları merkezi

Modern su sporları merkezi
Gündem 5.07.2011 19:53:00 3633 0

Darende’deki Tohma Kanyonu içerisinde hizmet veren Kudret Havuzu, yeni yatırımlarla büyütülerek hizmete girmesinin ardından sıcak havalarla birlikte serinlemek isteyenlerin yeni adresi oldu. Sıcak havayı fırsat bilen gençler, kendilerini kanyon içerisinde yenilenen havuzun sularına bıraktı.

Yılın dört mevsiminde 22 santigrat dereceyle dakika 11 ton suyun kaynadığı kaya membalı Kudret Havuzu, ilçedeki Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yenilenerek üç farklı derinlikte havuza dönüştürüldü.

80, 120 ve 150 santimetre derinliğindeki bir birine bağlantılı üç havuz ile 600 metrekarelik bir alana dönüştürülen Kudret Havuzu’nda güneşlenmek isteyenler için de 400 metrekarelik şezlong alanı oluşturuldu. Tohma Çayı`nın yanı başında bir tarafı kayaya yaslı olan havuzun genişliği 7-15 metre aralığına kadar büyütülürken, uzunluğu ise 80 metreye çıkarıldı.

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekleyen Kudret Havuzu`nun, daha çok kişiye hizmet verebilmesi için yeni çalışmalar yapıldığı, yarı olimpik yüzme havuzuna dönüştürülen tesisin eski halinin 4 katı kadar büyütüldüğü ifade edildi. Herkesime hizmet etmesi ve özellikle çocukların da serinlemelerine imkan sağlamak için 3 farklı derinliğe sahip bölümler halinde inşa edilen Kudret Havuzu`ndan yaz gecelerinde de faydalanılabilmesi amacıyla ışıklandırma yapıldığı bildirildi.

Havuzun toplamda bin metreküp su alabildiğine işaret edilerek, 10 adet soyunma kabini, 400 adet dolap, 8 adet duş ve 16 adet tuvaletin çevresindeki doğal yapıya uygun modern çizgilerle inşa edildiği, havuz tabanı ve yürüme yollarının tamamen özel havuz seramiğiyle kaplandığı dile getirildi.


Anahtar Kelimeler: