Çok okuyanlar bilgisayarı kaptı

Çok okuyanlar bilgisayarı kaptı

Çok okuyanlar bilgisayarı kaptı
Eğitim 5.07.2011 19:36:00 2597 0

En çok okuyana bilgisayar hediye edildi

Malatya Valiliğinin başlattığı ve il genelinde sürdürülen ‘Malatya Okuyor’ adlı proje kapsamında Darende’de en çok okuyan öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, okumanın en büyük hediye olduğunu söyledi.

Okulların kapanmasının ardından Darende’de okuma kampanyasında dereceye girenler belirlendi. 48 bin 286 sayfa ile Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Buse Orhan ilçede birinci oldu. Kaymakamlık tarafından alınan bilgisayarlar dereceye giren öğrencilere verildi.

16 milyon sayfa okundu

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak en çok okuyan öğrencilere hediyelerinin verildiği törende Darende’de kampanya sürecinde 145 bin kitap ve 16 milyon sayfa okuma yapıldığını bildirdi. Necati Tarak, 6 bin 713 öğrencinin eğitim gördüğü ilçedeki okuma kampanyasına 3 bin 800 öğrencinin katıldığını dile getirerek, öğrencilerin yüzde 56’sının iştirakiyle gerçekleşen okuma kampanyasının gelişime büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da öğrencilerin kitap okumayı alışkanlık haline getirerek bilgi dağarcıklarının genişlemesi ve genel kültürlerinin artmasını sağlamak amacıyla ömürlerinin her safhasında kitapları kendilerine vazgeçilmez bir dost olarak seçmelerini istedi.

Okumak en büyük hediye

Kaymakam Aktaş; “Okumak en büyük hediyedir. Sizlerin bu örnek davranışını ödüllendirerek özendirmek istedik. Öğrenmenize büyük katkı sağlayacak bilgisayarlarınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum” dedi.

Yapılan değerlendirmeye göre Darende’de kitap okuma derecesine giren diğer isimlerin 1, 2, 3. sınıflar arası kategoride H. Hasan Başer İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mert Eren Alkan (36 bin 8 sayfa), 4,5. sınıflar arası kategoride Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Buse Orhan (48 bin 286 sayfa), 6, 7, 8. sınıflar arası kategoride Balaban İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ebru Sevinç (43 bin 551 sayfa), 9, 10, 11, 12. sınıflar arası kategoride ise Darende Lisesi 11. sınıf öğrencisi Fazilet Demir (42 bin 901 sayfa) ile birinci oldular.

Okullar kategorisinde ise ortalama okuma sayısında ilk üçe giren Nadir İlköğretim Okulu 5 bin 822 sayfa ile birinci, Karabacak İlköğretim Okulu 5 bin 413 sayfa ile ikinci, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi de 5 bin 97 sayfa ile üçüncü oldu.


Anahtar Kelimeler: