SODES projesi tamamlandı

SODES projesi tamamlandı

SODES projesi tamamlandı
Eğitim 5.07.2011 19:34:00 2239 0

TAŞIMALI EĞİTİMLE GELENLERE SICAK YEMEK VERİLDİ

Darende merkezine yakın köylerden gelen ilköğretim ikinci kademesindeki 100 öğrenciye eğitim dönemi boyunca sıcak yemek ikram edilen ‘Bana da bir öğün sıcak yemek’ adlı Sosyal Destek Programı (SODES) projesinin başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak taşımalı eğitim sistemiyle Darende’ye gelen öğrencilere sıcak bir öğlen yemeği imkanı sunmak amacıyla Malatya Valiliğinin destekleri ve Darende Kaymakamlığının öncülüğünde yürütülen projenin okulların kapanmasıyla tamamlandığını kaydetti. Tarak, 72 bin lira bütçeli proje ile eğitim yılı boyunca okul günlerinde öğrencilerin ilçe merkezindeki bir lokantada düzenli olarak yemeklerini yediklerini belirtti.

Önemli bir eksik giderildi

Necati Tarak açıklamasının devamında; “Okumak için civardaki köylerden gelen öğrencilerimizin öğlen yemeği temin etme sıkıntısı çektiklerini görerek, buna çözüm bulmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla SODES kaynaklı proje önemli bir eksikliği gidermiştir. Taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz gün boyunca evlerinden ayrı kalmaktadır. Bu çocuklar ya öğle yemeği yiyemediği için aç kalmakta ya da çok sınırlı imkanlar ölçüsünde o günü kurtarmak için geçici çözümler bulmaktaydı. Bu durum öğrencilerin başarısını da olumsuz etkilemekte, öğlen arası dinlenme vakitlerinde başıboş kalmalarından dolayı da yanlış birliktelikler kurabilme riskini taşıyordu. Ayrıca taşradan gelen öğrencilerin sahipsizmiş gibi kalmaları da yanlış algılamalara sebep olmaktaydı. Bütün bu durumların düzeltilmesi, eğitimde fırsat eşitliği paralelinde öğrencilerimize 9 ay boyunca sıcak öğlen yemeği ikram ettik. Yemekler her gün değişik menülerle gerekli kontrolleri yapılarak sunulmuştur” dedi.

İyilik, başarıyla taçlanıyor

Proje ile öğrencilerin daha mutlu, daha verimli ve başarılı olduklarına inandığını dile getiren Necati Tarak; “Öğrencilerimiz bu iyiliği, başarıyla taçlandırmaktadır. Bu proje ile sıcak yemek imkanına kavuşan gençler büyüdüğünde geride güzel anılara sahip olacaktır. Çocuklarımızın hayata daha umutla bakmaları için elimizden gelen gayreti sarfetmeliyiz. Desteklerinden dolayı Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve proje ofisindeki arkadaşlarımız ile Sayın Valimiz Ulvi Saran ve bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkürlerimi bildiriyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: