Bayanlar rahat spor yapabilecek

Bayanlar rahat spor yapabilecek

Bayanlar rahat spor yapabilecek
Gündem 5.07.2011 19:33:00 2079 0

Darende Belediyesi tarafından içerisinde büyükler için spor aletleri, basketbol ve voleybol sahası ile çocuklar için oyun gruplarının yer aldığı kompleks AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün katıldığı törenle hizmete açıldı.

Başbakanın gençlere ve bayanlara ayrı bir önem verdiğini kaydeden Ömer Faruk Öz, bayanlar için özel bir spor tesisi yapılmasının son derece memnun edici bir tablo olduğunu bildirdi. Öz konuşmasının devamında; “Tesisin yapılmasına katkı sağlayan Halis Dalkılıç Bey başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Böylesi tesislerin diğer mahallelerimize de yapılmasını arzu ettiğimi bildiriyorum. Seçimlerden önce Başkanımız Ankara’ya geldi, Spor Toto Başkanlığına gittik, bir yüzme havuzu bir de halı sahayla ilgili girişimlerimizi başlattık, onları da takip etmek bizim görevlerimiz arasındadır” dedi.

İlçeye kazandırılan yenilik

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da vatandaşların sağlıklı yaşam için spor yapmalarına katkı sunmak amacıyla sosyal bir görevi daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tesisi kısa bir sürede oluşturduklarına dikkat çeken İsa Özkan, bin 100 metrekarelik alana yerleştirilen spor aletlerinin ilçeye yenilik kazandırdığını bildirdi.

Yeni hedef yüzme havuzu

Vatandaşların spor yaparak daha sağlıklı bir yaşam sürmesini dileyen Başkan Özkan, “Konut yoğunluğunun bulunduğu bu bölgede özellikle bayanların ciddi bir şekilde spor yaptığını görüyoruz, daha sağlıklı bir toplumun yetişmesi ve ortaya çıkan ihtiyacı göz önünde bulundurarak güzel bir tesis oluşturduk. Katkılarından dolayı Halis Dalkılıç’ın babası olan merhum Derviş Dalkılıç’ın adını buraya verdik. Bundan sonraki hedefimiz bayanlar için kapalı yüzme havuzu yapmaktır. Kapalı spor salonu, futbol sahası, güreş alanı gibi sportif aktivitelerin yapılabildiği ve tesislerin yer aldığı bu bölgeye yeni bir halı saha da kuracağız. İnşallah bu hedeflerimizi en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi.

Beden hareketleri için kurulan 20 spor aletinin yanı sıra basketbol ve voleybol oynamak amacıyla bir saha ve çocuk oyun gruplarının yer aldığı tesisin hayırlı olmasını kaydeden Özkan ayrıca komplekste yer alan çim sahanın etrafında günün her saatinde vatandaşların rahatlıkla yürüyüş yapabileceklerini dile getirdi.

Bayanlar ve çocuklarla birlikte açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra tesis hakkında katılımcılara bilgiler verildi.


Anahtar Kelimeler: