3 Eylül´de açılacak

3 Eylül`de açılacak

3 Eylül´de açılacak
Eğitim 5.07.2011 19:27:00 2583 0

Darendeliler Eğitim ve Sağlık Vakfı (DASEV) işadamlarından sağladığı maddi kaynakla yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulunun bu yıl öğretim vermesi için son hazırlıklarını yapıyor. İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ünal, okulda ülkemizin ihtiyacı olan ve istihdama yönelik talepler doğrultusunda bölümler açılmasının planlandığını kaydetti.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal DASEV yöneticileri ve Darende’deki yetkililerle okul inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemede bulunan heyete okulun inşaatını yürüten firma sahibi Hüseyin İlkkahraman tarafından bilgiler verildi. İlkkahraman 2 ay içerisinde her şeyiyle okulu eğitime hazır hale getireceklerini bildirdi.

Bölüm seçilirken özenle inceleniyor

Süheyla Ünal yaptığı açıklamada, “Okulun geldiği düzey beni oldukça duygulandırdı. Ağustos sonunda bina teslim edilecek ve bu yıl faaliyete geçecek. Eğitime açılacak bölümlerde Türkiye’nin ihtiyacı olan meslek alanlarını tercih ediyoruz. Optisyenlik, Harita ve Tapu Kadastro ile Gıda İşleme Bölümlerinin eğitim vermesi amacıyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu bölümlerde eğitim görenler kolaylıkla iş bulabilecektir, çünkü ülkemizde bu yönde bir açık vardır. İyi bir başlangıç olacağını ve sonraki aşamalarda mutlaka artacağını umut ediyorum. Emek verenlere ve destek olanların yardımlarını devam etmelerini isterim. Gerçekten Darende için de Türkiye için de çok güzel bir çalışma ortaya konmuş. Üniversite olarak elimizden geleni yapacağız eğitim kadrosuyla desteklemeye çalışacağız, tanıtımını iyi yapıp yüksek puanlı öğrencilerin gelmesini sağlayacağız” dedi 

DASEV’in başarısı

DASEV 2. Başkanı Nevzat Buyurgan da açıklamasında kısa sürede böyle okulun kazandırılmasının herkesi mutlu ettiğini bildirdi. Buyurgan; “Meslek Yüksek Okulu ilçemizin en çok ihtiyacı olan bir konu idi DASEV olarak bunu başardık” diye konuştu.

İncelemelere Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Erkuş ve diğer yetkililer katıldı.

İnşaattaki incelemenin ardından heyet Esnaf Kefalet toplantı salonunda halkı bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda 3 boyutlu proje görüntüleri, okuldaki çalışmalar, açılacak bölümlerle ilgili sinevizyon sunumu yapıldı.


Anahtar Kelimeler: