Tapu’ya TSE kalitesi

Tapu’ya TSE kalitesi

Tapu’ya TSE kalitesi
Gündem 5.07.2011 19:25:00 2249 0

Fiziki şartları yenilenen Darende Tapu Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Baştetkikçisi Bülent Kılıç, hizmet sunumunda vatandaş memnuniyetini yüzde 100’e çıkartmak istediklerini bildirdi. Çalışmaları denetleyen Kılıç, Darende Tapu Müdürlüğünün, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Belgesi almak için başvuruda bulunduğunu ve bu yönde çalışmaların kontrol edildiğini söyledi.

Kurumda hizmet kalitesinin belgelendirilmesi, tescil edilmesi ve ‘TSE-ISO-EN 900 Kalite Belgesi’ verilmesi amacıyla incelemelerde bulunan Bülent Kılıç kurumun hizmetlerini yerinde tetkik ettiklerini belirtti.

Darende model oluyor

Bülent Kılıç; “Elazığ 16. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Darende Tapu Müdürlüğü uyguladığı şeffaf, hesap verebilir ve dinamik yönetim tarzı ile Müdürlük çalışanının motivasyonunu sağlayarak ve teknolojik araçlardan en üst seviyede yararlanarak daha etkin ve hızlı hizmet anlayışı ile vatandaş memnuniyetini arttırmıştır. Darende Tapu Müdürlüğü vatandaşların gelmekten sıkılmayacağı, güler yüz göreceği bir yapıya kavuşturularak örnek bir model olmuştur” diye konuştu.

Darende Tapu Müdürü Ethem Yalçın da kurumun fiziki şartlarının yenilendiğini ve teknolojik imkanları kullanarak vatandaşlara en güzel ve kısa sürede hizmet vermenin gayretinde olduklarını kaydetti.

TSE belgesi alınacak

Yükselen hizmet kalitesi ile Başbakanlık Kamu Hizmet Standartlarında belirlenen iş ve işlem sürelerinin daha altındaki zaman dilimlerinde hizmet veren Tapu Müdürlüğünde, her geçen gün vatandaş memnuniyetinin daha da arttığını dile getiren Ethem Yalçın “Hizmet kalitesinin belgelendirilmesi ve tescil edilmesi için TSE Kalite Belgesi alma çalışmalarını başlattık” dedi.

“Takım ruhu ile çalışıyoruz”

Ethem Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Arkadaşlarımız takım ruhu ile çalışıyor. Darende Tapu Müdürlüğü’nde uygulanan örnek çalışmaların, hak kaybını önlemek için gösterilen duyarlı davranışların ve verilen hizmetin, gösterilen aşırı özenin karşılığı Darende ve bölgede yaşayanlarından fazlasıyla alınmaktadır”

 

Kadastro müdürlüğü kapatılıyor

Malatya genelinde aralarında Darende, Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinin de bulunduğu Kadastro Müdürlüklerinin kapatılacağı bildirildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yeniden yapılandırılmasına ilişkin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki yasa 10 Haziran Cuma günü yürürlüğe girdi.

Yeni teşkilat yapılanmasının yürürlüğe girmesiyle birlik de Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürlüğüne bağlı Akçadağ, Hekimhan ve Darende Kadastro Müdürlükleri kapatılarak Malatya`da il düzeyli müdürlük oluşturulacak.

Yasa ile birlikte Malatya Kadastro Müdürlüğü; Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ile merkez ilçeye hizmet verecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü`nün daha etkin bir yapıya kavuşturulmasını amaçlayan uygulama ile merkez ve taşra teşkilatındaki bazı birimlerin kapatılması, kurumun gayrimenkul değerleme, emlakcılık, haritacılık gibi alanlarda yetkisinin genişletilmesi öngörülüyor.


Anahtar Kelimeler: