Tahsisi tamam sıra yapımda

Tahsisi tamam sıra yapımda

Tahsisi tamam sıra yapımda
Gündem 5.07.2011 19:20:00 1861 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Polis Merkezi’nin aynı binada hizmet vermesinden dolayı meydana gelen sıkışıklığın ek hizmet binası yapımıyla giderilmesi planlanıyor. Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğüne ait bin 800 metrekarelik arsanın kurumlarına tahsis edildiğini ve yatırım planına alınması için Malatya Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Tahsis işlemleri tamamlanan arsa hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, her geçen gün gelişmekte olan Darende’nin bu yıl açılması planlanan Meslek Yüksek Okulu ile daha da hareketleneceğini, hali hazırda çalıştıkları binanın yetmemeye başladığını bildirdi.

Yatırım teklifinde bulunuldu

Salih Köken; “Mevcut şartlar altında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliği aynı bina içerisinde güvenlik hizmetleri vermektedir. Mevcut binanın üzerindeki lojman sayısı da arkadaşlarımızın üçte birine ancak hitabetmektedir. Çarşı merkezine çok yakın olan ve Meslek Yüksek Okulu yolu üzerinde bulunan Hacıderviş Mahallesindeki tahsisi yapılan bin 800 metrekarelik arsa üzerine lojmanlı yeni bir bina yapılması için Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce bu yılki yatırım programına teklifte bulunulmuştur. Daha verimli güvenlik hizmeti sunabilmemiz için ihtiyaç olan binamızın yapılması kaçınılmazdır. Yeni hizmet binamızın bu yıl ki yatırım programına alınmasını umuyor, çalışmalarımıza destek verenlere şükranlarımızı bildiriyorum” dedi.

Mevcut bina onarılacak

Köken ayrıca hali hazırdaki binanın da bu yıl onarımının yapılacağını bildirdi. Salih Köken, kapı, pencere ve genel hatlarıyla binanın belli bir standarda ulaşacak biçimde onarılacağını, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: