İzinsiz çivi çakılamayacak

İzinsiz çivi çakılamayacak

İzinsiz çivi çakılamayacak
Gündem 5.07.2011 19:16:00 1902 0

Darende Belediyesi, Zaviye Mahallesinde 53 dönümlük alanı kapsayan ve 1996 yılında ilan edilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmayan ‘Kentsel Sit Alanı’ndaki imar düzenlemelerine ilişkin vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı İsa Özkan, bu bölgede kurulun izni olmadan çivi çakılamayacağını söyledi.

Esnaf Kefalet Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasında çalışmalar hakkında bilgi veren Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, içerisinde çok sayıda tarihi eserin yer aldığı bölgedeki yapılaşmanın belli bir düzen içerisinde yapılabilmesi için düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Halka danışarak çalışılıyor

İsa Özkan 1996 yılında ‘Kentsel Sit Alanı’ ilan edilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı ve bu konudaki ağır yaptırımlar olduğundan düzenlemeleri vatandaşın lehine çevirmek amacıyla halka danışarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Özkan konuşmasının devamında; “Zaviye Mahallemizde çok sayıda tarihi eserimiz var. Her geçen gün bu bölge turizmin önemli merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turist ilçemize gelerek bu bölgeyi geziyor, dolayısıyla bu alandaki düzenlemelerin dünya standartlarında olması lazım. Kentsel Sit Alanı ilan edilen bölgede yapılaşmanın düzenli ilerlemesi için bizden önceki dönemlerde uygulamaya konulan imar planı üzerinde kat irtifası, yollar ve sosyal alanlar gibi ufak tadilatlar yaptık. Bu düzenlemeleri sizlerin görüşlerine sunuyoruz. Düzenlemelerimizi vatandaşın lehine olabilecek şekilde yaptık. Sivas’taki Anıtlar Yüksek Kuruluna sunacağımız bu imar düzenlemesi incelenerek değerlendirmeye alınacaktır. Kurul plan üzerinde her türlü düzenleme yapma yetkisine sahiptir. Kurulun yaptığı düzenlemenin aksine bizler hareket edemeyiz. O nedenle bu çalışmayı dikkatle inceleyin, görüşlerinizi bildirin. Bu bölgede kurulun izni olmadan çivi çakılamaz. Her türlü emlak hareketi, bina yapımı için önce kurul projeleri ve gerekli evrakları inceleyecek sonra biz izin vereceğiz” dedi.

Düzenlemeyi kurul onaylayacak

Şehir Plancısı Hakan Ünlü de düzenlemeler hakkında teknik bilgiler vererek vatandaşların sorularını yanıtladı. Arsa ve sahip oldukları konutlar ile yapılması planlanan imar düzenlemeleri hakkında vatandaşların sorularını dinleyerek açıklamalarda bulunan Hakan Ünlü daha önce yaptıkları duyuru ve toplantıların ardından kamuoyunun görüşüne sundukları yeni düzenlemeleri onaylanmak üzere Sivas Anıtlar Yüksek Kuruluna göndereceklerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: