Cafer Berçin´i ziyaret ettik

Cafer Berçin`i ziyaret ettik

Cafer Berçin´i ziyaret ettik
Hemşehriler 5.07.2011 19:14:00 3642 0

Darende’nin Akçatoprak Köyünden olan Makine Mühendisi Cafer Berçin, üniversiteyi okuduğu Konya’ya yerleşerek meslek hayatına atılıp, doğalgaz altyapısı sektöründe hizmet üretiyor.

Akçatoprak Köyü eski muhtarı merhum H. Ömer Berçin’in oğlu olarak 1970’de dünyaya gelen Cafer Berçin, Darende Lisesi’ni bitirdikten sonra kazandığı Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Derneklerde başkanlık yaptı

1991 yılında mezun olduğu Konya’dan ayrılmayan Berçin mekanik tesisat çalışmaları yapan firma kurarak kentte hizmet vermeye başladı. Konya’ya doğalgaz gelmesiyle birlikte de sektörde öncü çalışmalar yaparak altyapı ve tesisat işlerinde firmasının adını başarıyla duyurdu. Konya Malatyalılar Derneği Kurucu Başkanı olan Cafer Berçin aynı zamanda İstiklal Marşı Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve aynı derneğin Konya Şube Başkanlığını da yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Cafer Berçin her yıl Darende’yi ziyaret etmeye çalıştığını, sıla-i rahim yapmanın aile ve akrabalık bağlarını güçlü tuttuğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: