Fidanlar hatıraları olacak

Fidanlar hatıraları olacak

Fidanlar hatıraları olacak
Eğitim 5.07.2011 19:04:00 2371 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü bu yıl liselerden mezun olacak öğrencilerle Polis Hatıra Ormanına fidan dikti. Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, sosyal kaynaşmayı sağlamak, gençlerin polis teşkilatına karşı sevgisini artırmak ve mesleklerini daha iyi tanıtmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini bildirdi. Köken, Darende’deki liselerden mezun olan gençlerle Polis Hatıra Ormanında binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

 İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken havaların sürekli yağışlı gitmesinden dolayı erteledikleri fidan dikme programında liseli gençlere seslenerek, polis mesleğinin toplumdaki yeri ve sağladığı faydaları anlattı.

Geleceğe güzel bir hatıra

Polisliğin sadece emniyeti tesis eden bir meslek olmadığını ve her emniyet mensubunun etrafına fayda sağlayan bireyler olması için sosyal çalışma ve aktivitelerle toplumun geneline hitabeden örnek projelerde yer aldığını kaydeden Köken; “Vazifelerimizi yaparken topluma faydalı olmayı da amaçlıyoruz. Sizler bu yıl liseden mezun olduktan sonra kimileriniz üniversiteye, kimileriniz ise iş hayatına atılacak. Mesleğimizi sizlere daha iyi tanıtarak emniyet teşkilatının tercih edilebilecek güzel bir sektör olduğunu göstermek istiyoruz. Bu doğrultuda polislerle kaynaşmanızı sağlamak, aranızdaki yakınlaşma ve topluma fayda sağlayacak bir hizmet olarak burada fidanlar dikerek güzel bir başlangıç yapmaktayız. Umarım buradaki fidanlar büyür, sizler bir gün buralardan geçerken emek verdiğiniz bu ağaçların gölgesinde dinlenme fırsatı bulursunuz. Hem bu faaliyet hem de bu fidanlar gelecekte güzel bir şekilde anacağınız hatıralar olacaktır” dedi.

Fidanların bakım ve sulanması için ilçede görev yapan polislerin gönüllü olarak hareket ettiğinin altını çizen Salih Köken, kendilerinden sonra gelenler ve çevre halkının da aynı duyarlılıkla davranmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Liseli gençler, polislerle birlikte oluşturulan orman alanına çoğunluğu çam olmak üzere ceviz, çınar gibi bin 500’ü aşkın fidanı toprakla buluşturdu.


Anahtar Kelimeler: