Kerem Al´a fotoğraf sürprizi

Kerem Al`a fotoğraf sürprizi

Kerem Al´a fotoğraf sürprizi
Gündem 3.07.2011 18:20:00 3087 0

Bayburt Valisi Kerem Al, ziyaret ettiği Darende’de anılarını tazeledi. Somuncu Baba Darende Tanıtım Merkezini gezerken 1984 yılında çekilen bir fotoğrafıyla karşılaşan Kerem Al, “Darende vefa, sevgi memleketidir, aradan yıllar da geçse burada kendimizden bir şeyler bulmaktan çok mutlu oldum” dedi.

Kerem Al, memleketi olan Muş Bulanık’taki sıla-i rahim ziyaretinden dönerken Darende’de Somuncu Baba Külliyesini gezdi. 1983-1987 yılları arasında Sivas’ın Gürün ilçesinde Kaymakamlık yaparken sık sık geldiği Darende’yi uzun bir aradan sonra ziyaret eden Kerem Al, ilçede bazı temaslarda bulundu.

Hizmetlere hayran kaldı

Somuncu Baba Külliyesini ziyaret eden Kerem Al, büyük değişiklikler yapılarak ziyaretçilerin artmasına ve yeni insanların tanımasına olanak tanınan mekanı çok beğendiğini ifade etti.

Vali’yi şaşırtan sürpriz

Kerem Al, ziyareti sırasında bir de sürprizle karşılaştı. 1984 yılında Darende’deki bir banka şubesinin açılış töreninde çekilen fotoğrafın Somuncu Baba Tanıtım Merkezinde sergilendiğini gören Al, yıllar sonra uğradığı ilçede kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. Vali Al, daha sonra sergilenen fotoğrafıyla resim çektirerek anısını ölümsüzleştirdi.

Ziyaretçi özel defterini de yazan Kerem Al; “Gürün’de görev yaparken sıkça geldiğimiz Darende’yi yıllar sonra büyük bir değişimle gelişmiş olarak gördüm. Hulûsi Efendi Vakfı’nın güzel hizmetler yaptığını, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda insanlara yardımcı olunduğunu görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.

Kerem Al daha sonra eskiden görev yaptığı Gürün ilçesine doğru hareket etti.

 


Anahtar Kelimeler: