İstanbul´da Kur´an ziyafetli anma

İstanbul`da Kur`an ziyafetli anma

İstanbul´da Kur´an ziyafetli anma
Gündem 22.06.2011 12:33:00 2476 0

Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Mısırlı hafızlar İstanbul Süleymaniye Camisi’nde Kur’an ziyafeti sundu. Merkezi Darende`de bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen etkinlik için Süleymaniye’yi dolduran vatandaşlar, ünlü karilerin okuduğu ayetlerle mest oldu.

Akşam namazından sonra başlayan program için yerli ve yabancı çok sayıda kişi, erken saatlerden itibaren camiye geldi. 64 yaşındaki Sayed Metvalli Abdelaal’in 52 yıldır, 84 yaşındaki Mohamed Ahmed Amer’in de 73 yıldır Kur’an okuduğunu hayretle öğrenenler, gönüllere hitabeden sesleri huzur ve huşu içerisinde dinledi. Programda dünyaca ünlü hafızların yanı sıra Somuncu Baba ilahi grubu da Hulusi Efendi Divanından tasavvuf musikisi eserleri seslendirdi.

Büyük İslam alimi İmamı Rabbani Hazretlerinin Hindistan’daki torunları Muhammed Zubeyr ve Rıza Mahmud Sadık’ın katılmaları da programa renk kattı

Programın bu yıl 10.’su tertiplenen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri" kapsamında Anadolu’nun manevi mimarlarından Somuncu Baba ile onun neslinden gelerek, ömrünü insanlığa hizmete adayan mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulusi Ateş Efendi’yi daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Hulusi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerden farklı olarak bu yılki törenler kapsamında Darende’nin dışında değişik illerde anma programları tertip edildiği kaydedildi.

İstanbul Süleymaniye Camisi’nde yapılan programın ardından 22 Haziran’da Bursa Ulu Cami’de ve 23 Haziran da ise Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisinde akşam namazını müteakiben mevlit okunup Kuran ziyafeti verileceği kaydedilen açıklamada Darende’deki törenler öncesinde Somuncu Baba’nın yaşadığı ve öğrencileri dolayısıyla izlerinin bulunduğu illerde programlar tertiplendiği belirtildi.

Açıklamada, Yıldırım Beyazıt döneminde Bursa’da yaşayan ve Emir Sultan Hazretleri başta olmak üzere çok sayıda talebe yetiştiren Somuncu Baba’nın, Hacı Bayram-ı Veli ve onun talebesi Akşemseddin Hazretleri dolayısıyla İstanbul’un fethinin de manevi komutanı olduğuna işaret edildi.

Etkinliklerin 24-25 Haziran 2011 tarihlerinde Somuncu Baba ve Hulusi Efendi’nin kabirlerinin bulunduğu Malatya’nın Darende ilçesinde gerçekleştirilerek bu yılki törenlerin tamamlanacağı bildirildi. Darende’deki etkinliklerin ilk gününde çeşitli üniversitelerden gelecek ilim adamlarının Somuncu Baba ve Hulusi Efendi hakkında hazırladıkları tebliğleri sempozyum şeklinde sunacağı ikinci gün ise dünya birincisi Mısırlı hafızlar ile ünlü sanatçıların katılacağı anma törenleri, konserler ve gösteriler gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Cami çıkışında vatandaşlara Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı. Ayrıca programın canlı yayınlanması için camiye sistem kurularak görüntüler uydu aracılığıyla televizyon kanallarına servis edildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=452


Anahtar Kelimeler: