1. Amatöre yükseldi

1. Amatöre yükseldi

1. Amatöre yükseldi
Gündem 19.06.2011 17:57:00 3981 0

Malatya 2. Amatör kümede top koşturan Darendespor, ligin son maçında rakibi Yeşil Arapgirspor’u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. 30 puanla ligin şampiyonu olan Darendespor uzun yıllar sonra yeniden 1. amatör kümeye yükseldi.

Kendi sahasında çıktığı son maçı da alan Darendespor lig boyunca tüm karşılaşmaları galibiyetle sonuçlandırarak seyircisine çifte sevinç yaşattı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında kaleci İbrahim Ataş’ın attığı golün ardından ikinci yarıda Hakan Ceren çektiği şutla Yeşil Arapgirspor ağlarında ligin son golünü gönderdi. Son maçın ardından Yeşil Arapgirspor ligi ikinci olarak tamamladı.

Lig boyunca filelerinde 5 gol gören Darendespor 40 gol atarak adını tarihe yazdırdı. Takımın forvet oyuncularından Eren Çelik 15 gol atarak takımdaki başarısını ispat etti.

Darendespor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe ligi şampiyon olarak bitirip yıllar sonra takımlarını yeniden 1. amatör kümeye çıkarmanın sevincini yaşadıklarını bildirdi. Fatih Kumtepe; “Ligdeki 10 maçın 5’ini sahamızda seyircimizin desteğiyle oynadık. Son maçta olduğu gibi tüm karşılaşmaları galibiyetle sonuçlandırarak şampiyonluğa ulaştığımız yolda emin adımlarla ilerledik. Hemşehrilerimizin, ilçemizin yöneticilerinin ve taraftarlarımızın destekleri ile şampiyon olarak yükseldiğimiz 1. amatör kümede de hedefimiz Darende’nin adını en üste yazdırmaktır” dedi.

Teknik Direktör Hüseyin Kutlu, tüm sporcular, emniyet güçleri ve taraftarlarına teşekkür ettiklerini kaydeden Fatih Kumtepe; “Yüzümüzün akıyla şampiyonluğu elde ettik. Bize güvenenleri mahcup etmedik. Başta Kaymakamımız Mehmet Aktaş olmak üzere Belediye Başkanımız İsa Özkan’a özellikle desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon yeni kümemizdeki karşılaşmalarımızda da başarılar elde etmemiz için hemşehrilerimizin desteklerine ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Aradan geçen uzun yılların ardından 1. amatöre çıkan Darendespor’u yeni dönemde de şampiyon ederek Darendelileri sevindirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rakip takımın oyuncularına da centilmenliklerinden dolayı teşekkür eden Fatih Kumtepe, iki takım oyuncularının çektirdiği toplu fotoğrafın ardından misafir takıma yemek ikram etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=446


Anahtar Kelimeler: