Son zili kaymakam çaldı

Son zili kaymakam çaldı

Son zili kaymakam çaldı
Gündem 17.06.2011 16:02:00 2166 0

Okulların tatil olmasıyla birlikte Darende`deki 6 bin 713 öğrenci karne sevincini yaşadı. Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulundaki karne programına katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, karnenin sadece öğrencilerin başarı yada başarısızlığı değil, aynı zamanda eğitmenler ve ailelerin de kendilerini ölçtükleri bir göstergedir” dedi.

Eğitim öğretim döneminin hasat gününde olunduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Aktaş da gerek okullar da gerekse de öğrencilerin geride bıraktığımız dönem içerisinde çeşitli başarılara imza attıklarını, güzel sosyal etkinlikler gerçekleştirildiğini bildirdi. Aktaş; “Karne sadece öğrencilerin başarı yada başarısızlığı değil, aynı zamanda eğitmenler ve ailelerin de kendilerini ölçtükleri bir göstergedir. Herkesin çocukların karnesine bakarak kendisini değerlendirmesini tavsiye ediyorum. Fedakarlığını esirgemeyen tüm öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve siz öğrencilerimizi tebrik ediyor, tatillerinizi de yine okuyarak, öğrenerek, çalışarak geçirmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz ise öğretmenlerin gelişmeye etki eden en önemli faktörler olduğunu kaydetti.  Kızmaz; “Bunun bilincinde olarak birlikte çalıştığımız süre içerisinde sizlere en iyiyi, en doğruyu ve en güzeli vermeye çalıştık. Her insanın bir değer olduğu inancıyla yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye çalıştık. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için israftır. Esas olan bireyin kabiliyetine göre yön verip üretkenliğini sağlamaktır” dedi.

Törende okulda ve ilçede derece yapan bazı öğrencilere başarılarından dolayı ödüller verildi. Kaymakam Mehmet Aktaş’ın dönemin son zilini çalmasıyla öğrenciler karneleriyle evlerinin yolunu tuttu. Okulu bitiren ve başka yerlere gidecek öğrenciler de arkadaşlarıyla sarılarak vedalaştı.


Anahtar Kelimeler: