Yüksekokul geliyor

Yüksekokul geliyor

Yüksekokul geliyor
Gündem 12.09.2008 11:43:00 3173 0

Malatya İnönü Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, kabul ettiği Darende heyetinin "Yüksekokulumuzu yeniden verin" talebine olumlu yanıt vererek; "Binalar konusunda yardımcı olun, Darende’de yüksekokulu hemen açalım" diyerek, 2001 yılında sebepsizce ilçeden götürülen yüksekokulun yeniden gelmesine yeşil ışık yaktı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, 20 Ağustos 2008 günü Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, güreş ağası ve Darende’deki bazı sivil toplum kuruluş yöneticileri tarafından ziyaret edildi.

Darende’ye yeni sayfa

Darende heyeti Rektörlük görevine yeni atanan Prof. Dr. Cemil Çelik’e, başarı dileklerini ve İnönü Üniversitesini lâyık olduğu noktaya getireceği yönündeki temennilerini ilettikten sonra Darende’ye yeniden yüksekokulun açılması talebi bildirildi. Heyette yer alan Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, yaptıkları konuşmalarda yüksekokulun yeniden ilçede açılmasıyla birlikte Darende’nin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtip, gereken desteği sağlayarak İnönü Üniversitesinin Darende için yeni bir sayfa açmasını istedi.

İlahiyat Malatya’da kalacakİlahiyat Fakültesinin Malatya merkezde kalması fikrini açıklayan rektöre heyette destek verirken, ilçeye; turizm, sağlık, bilgisayar, elektrik elektronik bölümlerinin yer aldığı yüksekokulun açılması talebi vurgulandı.

Heyeti dinleyen Rektör Çelik; "Darende’de yüksekokulumuzun yeniden açılması için gereken desteği vereceğim. Darende’den beklentimiz yüksekokulun anahtarını ve tapusunu getirin gerisi bize ait" dedi.

Yeni binalar yapılmalı

Darende gibi büyük ve her alanda potansiyeli çok olan bir ilçede yüksekokul bulunmamasını "yanlış bir tutum" olarak niteleyen Cemil Çelik geçmişten ders alarak Darende’yi hak ettiği noktaya taşıma anlamında üzerlerine düşeni yerine getireceğini bildirdi.

Rektörün bina talebi üzerine heyet, eskiden yüksekokul olan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanıldığı, vakfa ait binalarda ise yeni eğitim kurumlarının açıldığı ve ilçe merkezinde okul olarak başka da kullanacak uygun bina olmadığından yeni binalara ihtiyaç duyulduğunu gündeme getirerek, yüksekokul için yeni binaların yapılmasını kararlaştırıldı.

Darendeli gereğini yapar

Bina konusu görüşülürken Prof. Dr. Cemil Çelik, "Zaten Darende’de açacağımız yüksekokulun, ilçenin şanına yakışır olması için yeni binalar olması daha doğru olur ve Darendelilerin bunu gerçekleştireceğinden şüphem yoktur. Ben inanıyorum ki, Darendeliler yapacakları yüksekokulla ilçenin gelişimine büyük bir katkı sağlayacak, yüksekokul cazibe merkezine dönüşen ilçeyi daha da ileri seviyeye taşıyacaktır. Binalar yapılırken, ileride daha fazla bölümlerin açılacağı şekilde planlanırsa, bölüm sayılarını arttırabiliriz. Yeter ki siz ‘işte binalarımız, işte tapumuz’ deyin, bizde üstümüze düşeni yapalım" dedi.

Üniversite olarak Darende’deki hareketliliğe katkı sağlama adına yaz okulları, kamplar, konferanslar, spor aktiviteleri gibi çeşitli etkinlikleri ilçede yapabileceklerini de söyleyen Rektör Çelik heyet tarafından Darende’ye davet edilirken, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli tarafından da Darende ve vakfı tanıtan yayın seti hediye edildi.

 


Anahtar Kelimeler: