Ay tutulmasına ilgi

Ay tutulmasına ilgi

Ay tutulmasına ilgi
Gündem 15.06.2011 23:40:00 1872 0

Bu yılın ilk ay tutulması Darende’den izlenebildi. Büyükşehirler ve bazı yörelerde havanın kapalı olması nedeniyle tutulma seyredilemezken gökyüzündeki şöleni Darende’deki vatandaşlar ilgiyle takip etti. Evlerinin pencereleri ve balkonuna çıkarak tutulmayı izleyen vatandaşların yanı sıra bazıları da etrafı açık yüksek tepeleri tercih etti.

En son Temmuz 2000’de yaşanan en uzun tam ay tutulması sadece yedi dakika sürmüştü. Bu sefer, dünyanın gölgesine giren ay, buradan 1 saat 40 dakika boyunca çıkmadı.

Gökyüzündeki şölen

Dünyanın güneş ışınlarının erişmesini engellediği bölgeye ayın girmesi sonucu oluşan tam ay tutulmasında ay, karanlık bölgede ilerledikçe, rengi gümüşten turuncuya ve sonrasında kırmızıya döndü. Bu süreçte, sadece kırmızı güneş ışınlarının aya ulaşabilmesi nedeniyle, ay ürkütücü ve bir o kadar etkileyici bir görünüm kazandı.

Bu arada tutulma sırasında ilçede elektrikler kesilince her yer karanlığa büründü. Ay ışığı bile bulunmayan ilçede tutulma sırasındaki elektrik kesintisi kısa süreli paniğe neden olurken kesintinin bir trafoda meydana arızadan kaynaklandığı belirledi. Arızanın giderilmesinden sonra ilçede hayat normale dönerken, tutulma da sona erdi.

 

Fotoğraflar: Aslan Tektaş

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=438


Anahtar Kelimeler: