Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında
Gündem 12.06.2011 14:44:00 1865 0

24. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına giden vatandaşlar oylarını kullanıyor. Darende`de vatandaşlar oy kullanmaya yoğun katılım gösteriyor. Sabah 07.00’de başlayan oylama için vatandaşlar erken saatlerden itibaren sandık başına gitti.

Edinilen bilgilere göre 6 bin 264’ü ilçe merkezinde olmak üzere, 14 bin 890’ı ise 6 belde ve 45 köyde kayıtlı toplam 21 bin 154 seçmeni bulunan Darende`de 120 sandık kuruldu. Sandıklardan 29’u ilçe merkezi 91’i de belde ve köylerde oylama için hazırlandı.

Darende Lisesi’nde kurulan bir sandıkta seçmen kayıtları hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla internete bağlı dizüstü bilgisayarla hizmet verildi. Yine aynı okulda oyunu kullanmak için engelli aracıyla gelen Osman Çalık, sandık başkanının bina girişine getirdiği oy pusulasında tercihini yaparak vatandaşlık görevini yaptı.

Oyunu Darende Lisesi’ndeki 1014 nolu sandıkta kullanan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi. Halk Eğitim Merkezine kurulan 1025 nolu sandıkta oy kullanan CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu da memleket için hayırlı olanın gelmesini istediklerini belirtti. Oyunu Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki 1005 nolu sandıkta kullanan MHP İlçe Başkanı İbrahim Ateş ise, seçimlerden hayırlı neticeler çıkmasını beklediklerini bildirdi.

İlçede ilk defa oy kullanan Kaymakam Mehmet Aktaş Darende Lisesi’ndeki 1011 nolu sandıkta vatandaşlık görevini yerine getirirken Belediye Başkanı İsa Özkan Kaldırım Mahallesindeki evlerinin yakınında bulunan H. Hasan Başer İlköğretim Okulunda kurulan sandığa ilk oyu attığını söyledi. Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de oyunu sabah erken saatlerde İmam Hatip Lisesi’ndeki 1028 nolu sandıkta kullandı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=426


Anahtar Kelimeler: