İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes

İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes

İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes
Gündem 10.06.2011 15:57:00 1956 0

Yurdun değişik illerinde temsilcilik ve gönüllüleri tarafından ihtiyaçlı öğrenciler yararına kermesler düzenleyen Hulusi Efendi Vakfı, bu yılın kırkıncı kermesini vakfın merkezinin yer aldığı Darende’de açtı.

Tarihi Yusuf Paşa Bedesteninde gerçekleştirilen kermesin açılışına katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, el emeği göz nuruyla yapılan çalışmaların eğitim gibi kutsal bir amaç için satılarak gelirinin değerlendirilmesinin örnek bir faaliyet olduğunu bildirdi. Bayanların kermes faaliyetleriyle toplumda bir kaynaşma ve dayanışma ortamı oluşturduğuna dikkat çeken Aktaş; “Hulusi Efendi Vakfı, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda güzel çalışmalar sergilemektedir. Kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İhtiyaç duyulan her alanda hizmet

Açılış öncesinde çalışmaları hakkında bilgiler veren Hulusi Efendi Vakfı Müdürü İsmail Özbay, toplumun sosyal alanda ihtiyaç duyduğu birçok konuda insanların yardımına koştuklarını söyledi.

İsmail Özbay; “Toplumdaki sosyal birliği sağlamak ve insanların ihtiyaçlarına göre gerekli yardımı yapmaktayız. Gelirlerimizin önemli bir kısmı ihtiyaçlı öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için harcanmaktadır. Vakfımızın çalışmalarına bir nebze de olsa katkı sağlamak için temsilciliklerimiz ve gönüllülerimizce ülkemizin dört bir tarafında Şefkat Gülleri birimimizin kontrolünde bu yıl için açılması planlanan elliüç kermesimizden bugün kırkıncısını Darende’de açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emek ve destek veren herkese katkıların dolayı şükranlarımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

El sanatları ilgi gördü

Yapılan duanın ardından açılışı yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, kermesteki reyonları gezdi. Kermes faaliyetleri kapsamında bayanların ahşap ve seramik boyama gibi sanatlarla uğraştığını öğrenen Kaymakam Aktaş, çalışmaları ilgi çekici ve güzel bulduğunu bildirdi.

Kermesin açılışına Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir ile Malatya, Elbistan ve Gürün gibi yakın yerlerden gelen vatandaşlar katıldı. Kermeste gıda, ayakkabı, konfeksiyon ve el emeği ürünlerin yer aldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=418


Anahtar Kelimeler: