İstanbul’da tanıtımsız tanıtım

İstanbul’da tanıtımsız tanıtım

İstanbul’da tanıtımsız tanıtım
Gündem 9.06.2011 17:50:00 1858 0

Malatya`nın tarihi, doğal ve kültürel ve ekonomik zenginliklerinin yansıtılmaya çalışıldığı ``Malatya Tanıtım Günleri`` etkinliklerinin İstanbul ayağı CNR Expo Fuar Merkezi`nde 26-29 Mayıs 2011 günleri arasında gerçekleştirildi. Tanıtım organizasyonuna Darende Kaymakamlığı, Hulûsi Efendi Vakfı, Tiyandafil Otel ve Darende Rafting Kulübü açtıkları stantlarla katıldı. Darende stantları ilgi odağı olurken, organizasyonun İstanbul’da tanıtım yapılmadan gerçekleştirilmesi nedeniyle fuara az sayıda vatandaş gelmesi katılımcıların tepkisine yol açtı.

Memleketten uzak kalanlara jest

Fuarın açılışında konuşan Vali Ulvi Saran, Ankara`dan sonra İstanbul`da Malatya`nın sayısız güzelliklerinin 4 gün boyunca yansıtılacağını belirtti. Vali Saran, bu tür tanıtım etkinliklerinin Malatya`yı ulusal ve uluslararası alana taşıma faaliyetlerinde önemli bir adım olduğunu kaydederek, bu tanıtım etkinliğinde memleketlerinden uzakta kalan hemşehrilerin Malatya havasını teneffüs edeceğini söyledi.

Malatya, İstanbul’a taşındı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, kentin 8 bin yıllık tarihi geçmişinin ve kültürel değerlerinin bugün İstanbul`a taşındığını belirterek, etkinliğin düzenlenmesindeki amacın İstanbul`daki Malatyalıların memleketleriyle olan ilişkilerini sıcak tutmak ve kentin Türkiye`ye tanıtılması olduğunu ifade etti. Çakır, Malatya`nın son yıllardaki şehircilik ve ekonomik atılımlarıyla bölgenin önemli cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu ve AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile M. Mücahit Fındıklı da birer selamlama konuşması yaptı.

Malatya yöresinin halk oyunlarının da sergilendiği etkinlikte, Malatyalı sanatçılar 4 gün boyunca konserler verdi.

Kaymakamlık stant açtı

Yöresel ve kültürel değerlerimizin tanıtıldığı organizasyonda yan yana bulunan Darende stantları vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş standa gelen hemşehrilerimiz ve ziyaretçilerle görüştü. Çalışmalarını anlatan Aktaş, Darende’yi tanıtmak için büyük çaba sarfettiklerini bildirdi. Darende’nin tarihi ve turistik değerlerinin yansıtıldığı stantta kenger sakızı, kerpiç ve kayısı ürünleri gibi yöresel değerlerimiz sergilenerek satışlar yapıldı.

Somuncu Baba ekmek dağıttı

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’e, fuarın açılışına katılan bürokrat, siyasetçi ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vakfın standına gelenlerle yakından ilgilenen Ateş ayrıca fuardaki stantları da ziyaret etti. Tertip, düzen ve sergilenen görsel unsurlarla dikkatleri üzerinde toplayan Hulûsi Efendi Vakfı standında temsili Somuncu Baba kıyafeti giyinen hemşehrimiz Mahmut Akkaya “Somuncu Baba sebil ekmeği” dağıtırken, vatandaşlara şark köşesinde semaver çayı ikram edilip, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Somuncu Baba Külliyesi maketine ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Otel ve Rafting standına ilgi

Tiryandafil Otel ve Darende Rafting Kulübü de açtıkları ortak stantla ilçemizin tanıtımına katkı sağladı. Rafting botu su sporlarına ilgi duyanların ilgi odağı oldu. Darende’deki tarihi ve turistik alanlar ile konaklama ve su sporları hakkında broşürler dağıtıldı. Daha fazla bilgi almak isteyerek standa ilgi duyanlara çeşitli ikramlarda bulunularak tanıtım yapıldı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Darendeliler Eğitim ve Kültür Vakfı ise ıspanaklı ekmek ve boranı ile yöresel lezzetlerimizi ilgi duyanlara ikram etti.

Katılım beklenilen kadar olmadı

Fuar daha önce Ankara’da yapılan etkinliğe göre oldukça sönük geçti. Tanıtım fuarının İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirde tanıtılmadan yapılması neticesinde katılım beklenilenin altında oldu. 4 gün süren fuarın açılışından sonra en fazla katılım Pazar günü gerçekleşti. Diğer günler etkinliği medyadan veya yakınlarından duyarak gelen az sayıdaki vatandaş gezdi. CNR Expo’da ilk defa bir il tanıtım etkinliği yapıldığı öğrenilirken daha önce benzer faaliyetlerin Feshane’de gerçekleştirildiği kaydedildi. Ulaşımı kolay ancak uzak olan yer seçiminin vatandaşların gelmesini etkilediği yorumlarına neden oldu.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=388


Anahtar Kelimeler: