Yeni teşvikler daha da özendirecek

Yeni teşvikler daha da özendirecek

Yeni teşvikler daha da özendirecek
Gündem 9.06.2011 17:48:00 1621 0

Sürenkök, “OSB yatırımcılar için çok cazip”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Sadi Sürenkök, Darende’de altyapı çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu. Sürenkök, yeri çok uygun ve ulaşımı kolay olan OSB’nin özellikle bu tür bölgeler için uygulanan teşvik sistemine dahil edilmesiyle yatırımcılar için çok cazip olduğunu söyledi.

Darendeli işadamları ve ilçenin yöneticileriyle birlikte sahada incelemelerde bulunan Sadi Sürenkök’e OSB Müdürü Levent Aksoğan, tarafından teknik bilgiler verildi. Aksoğan OSB’nin toplam alanının 220 bin metrekare olduğunu ve 5-10 bin metrekare arasında muhtelif büyüklüklülerde 35 parsele bölündüğünü kaydetti.

Memleket sevdalıları bekleniyor

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök Darende’deki göçü önlemek ve burada yetişen ürünlerin bir yerlere nakledilmeden işlenmesi için sanayileşmenin şart olduğunu bildirdi. Sürenkök; “Böyle bir yerin seçilmiş olmasından dolayı mutlu oldum. Yer çok uygun, ulaşımı kolay ve özellikle de bu bölgeler için uygulanan teşvik sistemiyle yatırımcılar da özendirilmiştir. OSB yatırımcılar için çok cazip, inanıyorum ki, buraya gelecek olan memleket sevdalıları yatırımlarını Darende’ye yapacaktır.  Buraya yatırım yapacaklara Adana Sanayi Odası olarak her türlü yardımı sağlamaya hazırız. İnanıyorum ki burası kısa sürede dolacak ve Darende’ye çok büyük faydaları olacaktır” dedi.

Gelişme OSB ile taçlanacak

İlçenin en önemli özelliklerinden birisinin de yüksek nitelikte insan ve beyin gücüne sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Mehmet Aktaş; “Darendeli hemşehrilerimiz başta olmak üzere müteşebbisler için OSB’miz oldukça elverişlidir. Burası için yapılan bazı talepler var, inşallah beklenilen düzeye ulaşır. Darende eğitim, turizm ve diğer bazı alanlarda çok ciddi imkanlara sahip, umarım bunları OSB ile taçlandırırız. Darende’mizi hak ettiği yere bir adım daha yaklaştırmış oluruz” diye konuştu.

El birliğine ihtiyacımız var

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da Darende’nin kalkınması için çalışmalar yapan, projeler hazırlayan Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (DASEV) ilçenin sanayileşerek büyümesine de katkılar sunacağını ifade etti. Özkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “DASEV’in Adana’daki işadamlarımızı Darende’de yatırım yapmaya yönelterek desteklerini sürdüreceklerinden eminiz. Darende’nin daha kalkınmış bir yer olması için herkesin el birliği yapması gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Sanayicilerimizi alt yapısı bitmek üzere olan ve teşviklerle desteklenen cazip şartlara sahip OSB’mize tesisler kurmak için bekliyoruz”

İnceleme gezisine DASEV yöneticileri, AK Parti İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri katıldı.


Anahtar Kelimeler: