Yarışmalar etkinliklere renk katacak

Yarışmalar etkinliklere renk katacak

Yarışmalar etkinliklere renk katacak
Kültür-Sanat 9.06.2011 17:39:00 7730 0

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından bu yıl 20-25 Haziran arasında gerçekleştirilecek `Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri` kapsamında, divan edebiyatı şerhi ile minyatür, ebru ve yağlı boya resim yarışmaları düzenlendi.

Daha önce 10 yıl sempozyum şeklinde gerçekleştirilen ve bu yıl 10.’su yapılacak `Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Kültür Etkinlikleri`ne ahenk katmak amacıyla yarışmalar düzenlenerek yeni yeteneklerin belirlenmesi ve sanatının ustası olanların Darende’yle buluşmasının sağlandığı belirtildi.

Gönül dünyası zengin

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada aruz vezniyle yazılmış şiirlerden oluşan ve gönül dünyasının zenginliklerini aksettiren “Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî” adlı eserden seçilecek şiirlerin şerh edilmesi konulu bir yarışma düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi; “Somuncu Baba`nın ahfadından mana ve hizmet ehli olan Osman Hulûsi Efendi`nin (1914-1990) gönül dünyasının zenginliklerini aksettiren ve kıymetli bir hatıra olan Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî`de yer alan şiirleri günümüz insanının daha iyi anlaması için ödüllü şerh yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın jürisi Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Akkuş ile Prof. Dr. Nihat Öztoprak`tan oluşmaktadır”

Yeni çığırlar açacak

Özellikle gençlerin Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî adlı mümtaz eseri ve içerdiği manaları daha iyi anlaması için arasında gazel, kaside, na’t, koşma ile muhammes gibi şiirlerin bulunduğu ödüllü şerh yarışmasının edebi alanda yeni çığırlar açmasının beklendiği kaydedildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca “Darende`de Tarih, Kültür ve Doğa” konulu minyatür, ebru ve yağlı boya resim yarışması da düzenlendiği ifade edildi. Derece alanlara çeşitli ödüllerin verileceği ve eserlerin sergileneceği dile getirilen ve daha önce benzer yarışmaların yapıldığı etkinliklere dünyanın değişik ülkeleri ile yurdun dört bir yanından binlerce insan katıldığı belirtildi.

Yarışmalarla ilgili teknik açıklama ve detaylarına www.darendekulturyarismalari.org adlı internet sitesinden ulaşılabileceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: