Bilici borsaya girdi

Bilici borsaya girdi

Bilici borsaya girdi
Gündem 9.06.2011 17:36:00 1845 0

Halka arz çalışmalarını tamamlayan ve 14 yıl aradan sonra Adana`dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım hisse senetleri "BLCYT" koduyla İMKB`de işlem görmeye başladı.

Başarılı bir halka arz gerçekleştiren ve 2.800 yatırımcının katılımıyla arzın 2,16 katı talep toplayan Bilici Yatırım hisse senetlerinin ilk işlem günü için İMKB`de gong töreni düzenlendi. Açılış gongunu İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle birlikte çaldı.

Ticaret genlerinde var

Törende bir konuşma yapan Mehmet Ali Bilici, halka açılma kararının, kurumsallaşma hedefi doğrultusunda alınmış stratejik bir karar olduğunu belirtti. Bilici, ticaret adamlarının yetiştiği Darende’den olduklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilici Ailesi olarak, 60 yıllık sanayi ve ticaret hayatımızda yeni bir dönüm noktasındayız. Bilici Yatırım`ı gelecek kuşaklara taşımak, ülkemiz ekonomisine katkısını daha uzun yıllar devam ettirmesine imkan vermek istedik. İstikrarlı, kârlı ve borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıktık. Bilici Yatırım`ın parlak geleceğine inanarak ve güvenerek hisse senetlerimize yatırım yapan yeni ortaklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların inanç ve güvenini boşa çıkarmayacağız"

Hisselerin yüzde 23,60`ı Adanalılarda

Bilici Yatırım`ın 9-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen talep toplamada, arzın 2,16 katı talep toplanmış, bireysel taleplerin yüzde 44,67`si karşılanabilmiştir. Hisse başına fiyatın 2, 70 lira olduğu arza 2 bin 800 yatırımcı katılmış, 26,8 milyon liralık gelir elde edilmiştir. Adanalıların büyük ilgi gösterdiği halka arzda hisselerin yüzde 23,60`ı Adanalı yatırımcılar tarafından satın alınırken, İstanbul`dan gelen alımlar toplam satışın yüzde 35,92`sini oluşturmuştur. Üçüncü sırayı yüzde 4,93`lük payıyla İzmir almıştır.


Anahtar Kelimeler: