Çiftçilere makine desteği

Çiftçilere makine desteği

Çiftçilere makine desteği
9.06.2011 17:25:00 6851 0

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na, tarımsal faaliyetler kapsamında 35 yatırım alanını kapsayacak şekilde makine ve ekipman alımlarından faydalanmak üzere Darende’den 500 üreticinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Darende İlçe Tarım Müdürü İsmail Sönmez ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’ kapsamında verilen makine ve ekipman destekleme projelerinden faydalanmak üzere 500 kişinin dosya hazırlayarak Malatya İl Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu kaydetti. Sönmez, yeni tarım alet ve makineleri almak isteyen yada ekipmanını yenileme arzusunda olan üreticilerin başvurularının İl Tarım Müdürlüğünde değerlendirilerek hibe kapsamına alınacakların açıklanacağını belirtti.

Yenileyen de, yeni alacakta başvurdu

Hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50`sine destek verileceğini duyuran İsmail Sönmez, Darende’den başvuranların bir kısmının el traktörü olarak bilinen çapa makinesi alımı için başvurduklarını ifade etti. Değişik türde makine ve ekipman almak isteyenler olduğuna da vurgu yapan Sönmez; “İlçemizde tarımsal üretim yapan farklı alanlarda faaliyet gösteren çiftçilerimiz yeni ekipmanlarla daha teknolojik üretim yapmak amacıyla başvuruda bulunmuştur” diye konuştu.

Sönmez başvuruların Mayıs ayında değerlendirildikten sonra duyuruya çıkacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: