Asıl yuvasına kavuştu

Asıl yuvasına kavuştu

Asıl yuvasına kavuştu
Gündem 9.06.2011 17:01:00 1737 0

Darende’de yaşayan Ahmet ve Fadime Kozanoğlu çifti, doğum sırasında ölen koyunun kuzusuna sahip çıkarak beşinci kattaki apartman dairesinde bir bebek gibi baktıktan sonra doğaya bıraktı. Ahmet Kozanoğlu, “Küboş” adını verdikleri ve kış aylarını evlerinde geçiren kuzuyu baharla birlikte gerçek yaşam alanı olan doğayla buluşturduklarını bildirdi.

Kendisi gibi küçük kuzuların yer aldığı bir koyun sürüsüne kattıkları “Küboş”la ayrılıkları sırasında duygusal anlar yaşadıklarını bildiren Ahmet Kozanoğlu, biberonla besleyip altını bezledikleri kuzunun kendilerine çok alıştığı için sürüye yanaşmakta zorlandığını belirtti.

Apartmandan çayırlara

Emekli gardiyan olan Ahmet Kozanoğlu doğumu sırasında annesini kaybeden kuzuya sahip çıkarak, evlerinde bir süre ilgilendiklerini ancak hayvanın gerçek yaşam alanı olan doğayla buluşmasını geciktirmeden yaptıklarını kaydetti.

Adeta bir bebek gibi kuzuyla ilgilenen Fadime Kozanoğlu da, ayrılığın kendisi ve eşini bir hayli zorladığını ifade etti. Fadime Kozanoğlu; “Küboş evimizin neşesi olmuş, yalnızlığımızı gidermişti. Etek giydirdiğim, komşuya gezmeye götürdüğüm kuzumla ayrılmak benim kadar onu da üzdü, gözyaşlarımızı tutamadık. Arada bir gidip ziyaret edip hasret gidermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: