Tarihi siluet canlanacak

Tarihi siluet canlanacak

Tarihi siluet canlanacak
Kültür-Sanat 9.06.2011 16:57:00 7148 0

Darende’de Cumhuriyetle yaşıt olan eski okul binası ve çevresindeki kerpiç mimarili evlerin yer aldığı bölgede restorasyon çalışması yapılarak turizme kazandırılacak.

‘Cumhuriyet Tepesi Turizm Alanı’ olarak adlandırılan restorasyon projesini hazırlayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller bölgede incelemelerde bulundu. ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’le eski yapıları inceleyen Eyüpgiller, projelerin tamamlanarak yapıma hazır hale geldiğini söyledi.

Yeni bir siluet olacak

K. Kutgün Eyüpgiller 90 yıllık tarihi okul binasının mezun verdiği binlerce öğrencinin ardından ‘Kent Müzesi’ne dönüştürülerek bölgeye hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. Eyüpgiller; “Okul binası, civarındaki işyerleri ve evler onarılarak işlevsel hale getirilip kültür ve turizm ağırlıklı hizmet sunacak. Darende mutfağı, kerpiç pansiyon ve turistik eşya satışı yapılması planlanan eserlerin restorasyon projeleri tamamlanarak kurul onayından geçirilip Darende Belediyesine teslim edildi. Uygulama için kentte bu anlamda önemli çalışmalar yapan Vali Ulvi Saran’ın destekleri de bekleniyor” dedi.

ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen de özellikle Somuncu Baba ve Günpınar Şelalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçe merkezine çekilmesi için planlanan projenin Darende’ye turizm anlamında önemli katkılar sağlayacağını belirtti.


Anahtar Kelimeler: