Darende ve Balabanı gezdirdi

Darende ve Balabanı gezdirdi

Darende ve Balabanı gezdirdi
9.06.2011 16:39:00 6533 0

Sivas Valisi Ali Kolat`ın eşi İlksen Kolat, Sivas`taki bazı kurum ve kuruluşların müdürlerinin eşleri ile birlikte, ilçemizin tarihi, turistik yerlerini gezmek için Darende`ye geldi.

Kolat’la birlikte gelen Sivas İl Jandarma Komutanının eşi Nesrin Aslan, İl Emniyet Müdürünün eşi Güler Seyhan ve diğer protokol eşleri Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş tarafından karşılandı. İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken ve eşinin de yer aldığı karşılamadan sonra grup Hasbahçe’de kahvaltı yaptı.

Kolat, şöyle konuştu: ``Arkadaşlarımızla çeşitli geziler düzenliyoruz. Bugün ev sahibi konumunda arkadaşlarımızı memleketim olan Darende`de ağırlamaktan çok mutluyum. Doğa, tarih ve kültürel değerlerin bir arada olduğu açık hava müzesini andıran ilçemizi gezerek arkadaşlarımın tanımasına vesile oldum. İç turizmi hareketlendirmek adına kendi çapımızda küçük organizasyonlarla değişik yerleri görerek tanıyoruz.``

İlksen Kolat ve beraberindekiler Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Günpınar Şelalesi`ni gezdi. Kolat, doğum yeri olan Balaban Beldesinde de bazı ziyaretlerde bulundu. Kerpiç mimarili evler ve Abdurrahman Erzincani Camisini ziyaret eden gruba içmecelerde Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılınçer tarafından ıspanaklı ekmek ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: