Zontul´lara ziyaret

Zontul`lara ziyaret

Zontul´lara ziyaret
Hemşehriler 9.06.2011 16:30:00 5215 0

İşportacılık yaparken hayal ettiği ünlü markalara ürün satma hedefini yakalayan Turgut Zontul, başarıya azimle ulaştıklarını söyledi. Zontul kot pantolon imalatı yapan ve ‘büyük deniz’ anlamını taşıyan Bıgsıe’yi aranılan ürünler arasına çıkararak, Collezione, Koton, Fabrika gibi dünya markalarına üretim yaptıklarını bildirdi.

Ağabeyi Tacettin ve yeni ortakları olan amcasının oğlu Battal ile aile şirketine dönüştürdükleri firmalarının öyküsünün 1993’te başladığını bildiren Turgut Zontul, içindeki ticari ruhu, azimle başarıya ulaştırıp markalarını taçlandırdıklarını ifade etti.

Dev markalardan teklif aldı

Turgut Zontul; “1990 yılında İstanbul’a geldim, o zaman etrafımızdaki birçok Darendeli ve firma sahibi gibi işporta tezgahında ilk ticari deneyimlerimi kazandım. O zaman önünde işporta tezgahı açtığım dev iş yerlerine bir gün kendi imalatım olan ürünleri satmayı kendime hedef olarak koydum. Yılmadan, usanmadan çalıştım, gece-gündüz, yağmur-çamur demeden gayretimi sürdürdüm. 1993’de yerleşik ticarete geçerek önce alıp satmaya çok kısa bir süre sonra da kot pantolon imal etmeye başladık. Piyasada kısa sürede tutunarak kaliteli ürünlerle isim yapmayı başardık. 1997’de dev markalardan teklif almaya başladık. Ürün çeşitliliğine gittik, üst giyim grubunda gömlek, triko switshort, kemer, mont gibi eklemelerle müşterilerimize daha fazla seçenek sunduk. Bugün ülkemizin değişik kentlerinde onlarca şubesi bulunan alış-veriş merkezlerinin gözde markaları olan Collezione, Koton, Seven Hill, Batik, İGS, Fabrika ve Boyner grubuyla çalışmalarımız git gide artarak yeni siparişler aldık. Bu firmalara fason üretim yaparak piyasada aranılan ürünleri imal etmeyi başardık.

Yurt dışına açılacak

Bu süreçte sürekli kendimizi yeniledik İtalya, Fransa, İspanya’dan moda tasarımları alarak ürünlerimizde güncellemeler, müşteri taleplerini göz önünde bulundurarak bazı yenilikler yapmaktayız. Firmamızın markasını taşıyan ürünler Boyner grup başta olmak üzere çalıştığımız bazı mağazalarda satılmaktadır. Markamızı ön planda tutarak imalatın yanı sıra Türkiye ve yurtdışındaki bayilerde satış hedefini arttırmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürürken sürekli babam Mehmet Zontul’un deneyimlerinden faydalanıp ortaklarımız olan ağabeyim Tacettin ve amcamın oğlu Battal Zontul’un görüşlerini alarak hareket etmekteyiz” dedi.

Yeni sermayeyle güçlendiler

Turgut Zontul, ağabeyi Tacettin Zontul’un Malatya Vakıflar Bankası’nda çalışırken 1991’de İstanbul’a tayin olduğunu ve uzun süre Mecidiyeköy Şubesinde görev yaptıktan sonra 2009 yılında emekli olarak ticarete atıldığını, aile şirketlerinin Yönetim Kurul Başkanlığı görevi ile çalışmaya devam ettiğini sözlerine ekledi. Zontul, firmayı daha güçlü hale getirmek için yeni sermayeyle katarak amcalarının oğlu Battal Zontul’u ortakları arasına katarak yola devam ettiklerini bildirdi.

Kalpleri Darende’de atıyor

İş yoğunluğunun yanı sıra Darende ziyaretlerini ihmal etmediklerini ifade eden Turgut Zontul memlekette yaz aylarında sıla-i rahim yapma gayretini gösterdiklerini ve akraba aileler toplantısına katılmaktan büyük keyif aldıklarını belirtti. Kalplerinin sürekli Darende diye attığını söyleyen Turgut Zontul; “Memleketimizin gelişmesi, bizim en büyük gururumuzdur, Darende’mizin güzelleşmesi için Hulusi Efendi Vakfı örnek hizmetler yapıyor. Bu sayede her geçen gün daha çok ziyaretçi Darende’mizi ziyaret ediyor. Darende’yi gören arkadaşlarımız hayranlıklarını anlata anlata bitiremiyor, bunlarla iftihar ediyoruz” diye konuşarak gazetemiz aracılığıyla herkese selam gönderdi.

 


Anahtar Kelimeler: