Ankara´da Büyükdoğan´a ziyaret

Ankara`da Büyükdoğan`a ziyaret

Ankara´da Büyükdoğan´a ziyaret
Hemşehriler 9.06.2011 16:29:00 3056 0

Büyük çoğunluğu imalat ve alım satım yapan Darendeliler arasında teknik becerisi ve sanatıyla da adını duyuranlar var, Ankara Gimat Oto Sanayi Sitesinde Ford servisi bulunan Durdu Doğan bunlardan biri. Başkentin aranılan oto tamir ustalarından birisi olma becerisini kazanan Durdu Doğan Ford marka araçların servisliğini yaparak adını duyurmayı başarmasında ustası ‘Fordcu Fazlı’nın emeği olduğunu söyledi.

Yenice Beldesinde 1960 yılında Ahmet Doğan’ın oğlu olarak dünyaya gelen Durdu Doğan 1974 yılında Ankara’ya gelerek meslek edinmek amacıyla ‘Fordcu Fazlı’ olarak tanınan Aşağıulupınar’lı Fazlı Erdoğan’ın yanında çıraklığa başladı. Ustasını dikkatle takip ederek mesleğin inceliklerini kısa zamanda öğrenen Doğan 1980 yılında askere gitti. 1982’de askerlik dönüşü kendi tamirhanesini açan Durdu Doğan Ford özel servisi olarak hizmet vermeye başladı ve çevresinde adını kısa zamanda duyurdu. Başarısını 2004 yılında taşındığı Gimat Oto Sanayi Sitesinde sürdüren Doğan ‘müşteri memnuniyeti’ esasıyla sektörün aranılan ve adı sıkça anılan ustalarından biri olmayı başardı.

Her model Ford markalı aracın bakım, onarım ve teknik hizmetlerini yürüten Durdu Doğan ustasının kendisini yetiştirdiği gibi kendisi de çıraklarını mesleklerinin ‘en iyisi’ olmaları için yetiştiriyor.

 


Anahtar Kelimeler: