Nevşehir´de Çelik´e ziyaret

Nevşehir`de Çelik`e ziyaret

Nevşehir´de Çelik´e ziyaret
Hemşehriler 9.06.2011 16:26:00 1631 0

Darende’nin Günpınar Köyünden olup 33 yıldır Nevşehir’de yaşayan hemşehrimiz Selahattin Çevik, kentte yorgancılık yapan hemşehrilerimizin hazır ürünlerin yaygınlaşması ile sektör değişikliği yaptığını, birçoğunun perde, mobilya ve ev tekstili ürünlerini satmaya yöneldiğini bildirdi.

İşyerinde ziyaret ettiğimiz Selahattin Çevik, dede baba mesleği olan yorgancılığı 6 yıl önce bırakıp sektör değiştirerek ev dekorasyonuna geçiş yaptıklarını söyledi. 1965 yılında Bayram Çevik’in oğlu olarak dünyaya gelen Selahattin Çevik 1978’de Nevşehir’e gelerek yorgancılık yaptıklarını belirtti. Babasının yanında çocukluk yaşlarından itibaren çalışan Çevik, şehirdeki yorgancılık yapanların tamamının aynı aileden olduğunu dile getirdi. Birkaç tanenin dışında yorgancı kalmadığını ve çoğunun kendileri gibi sektör değişikliğine gittiğini sözlerine ekleyen Selahattin Çevik perdecilik yapmaya ve ev dekorasyon işiyle ilgilenerek babalarından kalma mesleği değişikliklerle sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

Hayatı kolaylaştıran hazır ürünlerin tüketim alanında yaygınlaşması ile 2005 yılında perdecilik yapmaya başladıklarını bildiren Çevik, gurbetten en çok memleketin havasını ve suyunu özlediğini de dile getirdi. Her yıl çocuklarıyla Darende’yi ziyaret ettiğini söyleyen Selahattin Çevik gazetemiz aracılığıyla herkese selamlarını gönderdi.


Anahtar Kelimeler: