Konya´da avukata ziyaret

Konya`da avukata ziyaret

Konya´da avukata ziyaret
Hemşehriler 9.06.2011 16:25:00 2089 0

KONYA’DAKİ AVUKAT HEMŞEHRİMİZ HALİL TURGUT

Temüklü Köyünden olup Konya’da serbest avukatlık yapan hemşehrimiz Halil Turgut’u ziyaret ettik. Konya’daki diğer birçok Darendeli gibi üniversite eğitiminden sonra ketten ayrılmayan Halil Turgut, 10 yıldır serbest avukat olarak görev yapıyor.

H. Mehmet Turgut’un oğlu olarak 1974 yılında dünyaya gelen Halil Turgut, bir süre sonra ailesinin Manisa’nın Akhisar ilçesine yerleşmesiyle ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Amcaları ve diğer akrabalarının da bulunduğu Akhisar’da okuldan kalan zamanlarında ticaretle uğraşan Halil Turgut bu arada kazandığı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Evlenerek Konya’ya yerleşti

Üniversite eğitimini tamamladığı kentten ayrılmayan avukat olarak çalışan ve evlenerek tamamen yerleşen Halil Turgut, hem Darende’yi hem de ailesinin bulunduğu Akhisar’ı düzenli olarak ziyaret ettiğini bildirdi. Darende’nin son yıllardaki gelişmesini gıpta ile izlediğini kaydeden Turgut; “Özellikle Darende’mizin simgesi olan Somuncu Baba ve civarına Hulusi Efendi Vakfı’nın yaptığı çalışmaları takdirle izliyorum. Vakfın her geçen gün hizmetlerine bir yenilik eklemesi Darende, yakın bölge ve insanlar için büyük bir nimettir. Bu nimetin kadrini herkesin bilmesi, takdir etmesi, desteklemesi lazım” diye konuştu.

Hacı Veyiszade Camisinin karşısındaki Belediye işhanında bulunan ofisine hemşehrilerimizi ve Konya’ya gelen dostlarını çay içmeye beklediğini ifade eden Halil Turgut, gazetemiz aracılığıyla herkese selamlarını gönderdi.


Anahtar Kelimeler: