SP mitingine vatandaş ilgisiz kaldı

SP mitingine vatandaş ilgisiz kaldı

SP mitingine vatandaş ilgisiz kaldı
Gündem 6.06.2011 14:12:00 2011 0

Saadet Partili (SP) Milletvekili adayları Darende`de yapılan mitingle vatandaşlara seslendi. Mitingi az sayıda vatandaş izlemeye gelince belirlenen alanın yanında bulunan işyerlerinin balkonuna çıkan milletvekili adayları konuşmaları buradan yaptı. Mitingde konuşan milletvekili adayı Mehmet Kaya Asiltürk, iktidarı eleştirerek “Vebale ortak olmak isteyenler oylarını istediği yere verebilir” dedi.

SP Genel İdare Kurulu Üyesi Yaşar Canbay’ın da katıldığı miting Cumhuriyet meydanında gerçekleşti. Milletvekili adayları esnafları ziyaret ederek partilerine destek istedi.

Mitingde bir konuşma yapan milletvekili adayı Mehmet Sertkaya hükümeti sivil anayasayı yapamamakla suçlayarak; “Her vatandaşımızın, her ferdimizin hakkını koruyan, insan merkezli, hakkın hukukun olduğu bir anayasa oluşturacağız. Sivil anayasa olacak bu çalışmayı ancak milli görüş yapacaktır” diye konuştu.

Milletvekili adayları Ahmet Şahin, Habip Düzcan ve Cumali Akça’nın ardından kürsüye gelen Mehmet Kaya Asiltürk de iktidar ve muhalefetin bir biriyle yaptığı ağız dalaşını yakışıksız bulduğunu belirterek, siyasete kaset çirkinliği bulaştığını, zinanın suç olmaktan çıkarıldığını ve toplumun ahlaken çöküş yaşadığına vurgu yaptı. Asiltürk; “Cumhuriyet Halk Partisinin cami yıktığını bugüne kadar duyan olmadı ama maalesef Malatya’daki eski hal binası AK Partili Belediye tarafından yabancı bir devlete yatırım adı altında satıldı. Bu alanda bulunan Hal Camisi de yıkılarak arsa teslim edildi, bu seçimde bunları oylayacaksınız. Bu vebale ortak olmak isteyenler oylarını istediği yere verebilir, biz bunları duyurmaya geldik. Bu seçimler birilerinin tekrar iktidar olması, birilerinin tekrar başımıza gelmesi için değil, iyinin, güzelin, faydalının yani Hakk’ı temsil eden milli görüş ve onun tek temsilcisi olan Saadet Partisinin mecliste bir motor vazifesi görmesi içindir” dedi.


Anahtar Kelimeler: