Rektör inşaatı inceledi

Rektör inşaatı inceledi

Rektör inşaatı inceledi
Gündem 2.06.2011 15:08:00 2154 0

Darende`de yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, okul binasının yapımında sergiledikleri örnek tavır gibi öğrencilerin Darende’yi tercih etmesini sağlamak için işadamlarınca burs verileceğini ve bunun model bir anlayış olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Cemil Çelik Darende’deki temasları sırasında Kaymakam Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı İsa Özkan’ı makamlarında ziyaret etti. Çelik daha sonra yapımı sürdürülen ve bu yıl açılması planlanan Meslek Yüksek Okulu binasında incelemelerde bulundu. Cemil Çelik bu yıl Gıda Paketleme ve Optisyenlik bölümlerine öğrenci alacakları müjdesini verdi.

Rektör Çelik yaptığı açıklamada Darendelilerin her konuda örnek insanlardır olduğunu ve yüksek okulun yapımı konusunda da aynı duyarlılık ve örnekliği sergilediklerini belirtti. Çelik; “Darende bu çalışmasıyla ilçelerimiz içerisinde en öndedir. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, DASEV, duyarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir eserle Darende’ye ve ülkemize bir meslek yüksek okulu kazandırmaktadır. Katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

Darendeli akademisyen Hakan Erkuş’u yüksek okula müdür olarak atadıklarını ve böylelikle doku uyumunu sağladıklarına inandığını kaydeden Çelik açıklamasının devamında şöyle konuştu; “İnşallah en kısa zaman içerisinde 2011-2012 öğretim yılında iki bölüme öğrenci alacağız. Umuyorum bundan sonraki yıl 2012-2013 döneminde 2 bölüm, ondan sonraki yıl için de 2 bölümü daha açarak toplamda şu anki hedefimiz 6 bölümü burada faaliyete geçirmektir. Stratejik planımızı buna göre yaptık. Gerçekten Darendeliler model oldular, burayı kazanan bütün öğrencilere işadamı hemşehrilerimiz tarafından 9 ay burs veriliyor olması da benim için çok önemlidir. İkinci öğrenci yerleştirmesinde kılavuz kitapçığa da koyacağız, bu okulu kazanan bütün öğrencilere Darendeli işadamlarımız tarafından burs verileceğini duyurarak burayı öncelikte tercih etmeye yönlendireceğiz. Darende daha güzel hizmetlere layık, inşallah bunlar yapılacak ve gelişecektir”.


Anahtar Kelimeler: